Ενέργεια

Σκρέκας: Σταδιακά οι λογαριασμοί ρεύματος θα έχουν μικρότερο κόστος - Από 1/7 με τις επιδοτήσεις χωρίς όριο κατανάλωσης

Σκρέκας: Σταδιακά οι λογαριασμοί ρεύματος θα έχουν μικρότερο κόστος - Από 1/7 με τις επιδοτήσεις χωρίς όριο κατανάλωσης
«Οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου δεν θα έχουν αυξήσεις καθώς επιδοτούμε το 100%, για τους αγρότες απορροφάται το 95%»  είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός

Τα θέματα της ενεργειακής επικαιρότητας σχολίασε σήμερα (18/5) το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας. Αναφέρθηκε στις αυξήσεις των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, στις επιδοτήσεις που έρχονται από 1η Ιουλίου, αλλά και στις διακοπές ρεύματος.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η λιανική τιμή στην Ισπανία είναι ακριβότερη από την τιμή της λιανικής στην Ελλάδα. «Μέσα από τις επιδοτήσεις έχουμε καταφέρει η Ελλάδα να είναι πολύ χαμηλότερα από το μέσο όσο αφορά στις αυξήσεις» τόνισε.

Στη συνέχεια, μίλησε για το καθεστώς των επιδοτήσεων, υπογραμμίζοντας ότι: «Επιστρέφουμε το 60% της αύξησης ανεξαρτήτως κατανάλωσης από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο σε όλες τις κύριες κατοικίες. Το επόμενο διάστημα θα δούμε περαιτέρω επιδοτήσεις. Από 1η Ιουλίου προχωρούμε σε μία θεσμική παρέμβαση σε ό,τι αφορά στην αγορά χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας. Δηλαδή, αποσυνδέουμε την τιμή χονδρικής από την τιμή φυσικού αερίου, βάζουμε ένα πλαφόν στην χονδρική και με αυτόν τον τρόπο σταθεροποιούμε τις τιμές και ουσιαστικά καταργούμε την ρήτρα αναπροσαρμογής, και επιπλέον βάζουμε πλαφόν στην λιανική ώστε να απορροφήσουμε για τα οικιακά και τα μη οικιακά τιμολόγια το 80% της αύξησης. Σταδιακά οι λογαριασμοί θα είναι μικρότεροι. Οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου δεν θα έχουν αυξήσεις καθώς επιδοτούμε το 100%, για τους αγρότες απορροφάται το 95%».

Για τις διακοπές ρεύματος είπε πως «για τα ευάλωτα νοικοκυριά που κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος, έχουμε δημιουργήσει τον 5ψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης, τον 15902, τηλεφωνεί ο πολίτης και επανασυνδέεται το ρεύμα. Η πολιτεία καλύπτει το κόστος επανασύνδεσης και έως 6000 ευρώ οφειλή, πληρώνουμε το 100% της ληξιπρόθεσμης οφειλής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης