Ενέργεια

Υπέρ της πυρηνικής ενέργειας η Φινλανδία - Νέα έρευνα

Υπέρ της πυρηνικής ενέργειας η Φινλανδία - Νέα έρευνα
Tο μερίδιο των ανανεώσιμων και πυρηνικών πηγών στη Φινλανδία κάλυψε το 87% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία το 2021

Αριθμός ρεκόρ καταγράφεται για τους Φινλανδούς που τάσσονται υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, σύμφωνα με νέα έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Φινλανδικής Ενέργειας, αναφέροντας ως κύριο λόγο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη τον Απρίλιο και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (16 Μαΐου), περίπου δύο στους τρεις ερωτηθέντες (60%) δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, ενώ μόλις το 11% δήλωσε ότι είναι αντίθετοι. Η υποστήριξη της πυρηνικής ενέργειας μετράται συνεχώς από το 1983 και η δημοτικότητα της πηγής ενέργειας έχει φθάσει τώρα στο υψηλότερο επίπεδο από τη δημοσίευση της έρευνας.

Ο λόγος για την αυξανόμενη δημοτικότητα της πυρηνικής ενέργειας λέγεται ότι συνδέεται με την ανάγκη γρήγορου μετασχηματισμού του ενεργειακού συστήματος με την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων στις μεταφορές, τη θέρμανση και άλλες χρήσεις.

Το μερίδιο των ανανεώσιμων και πυρηνικών πηγών στη Φινλανδία κάλυψε το 87% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία το 2021. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 90% έως το 2023. Ο νέος αντιδραστήρας Olkiluoto 3 έχει μεγάλο ρόλο στη μετάβαση αυτή.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης