Χρηματιστήριο & Αγορές

Sell - off στη Wall Street: Πτώση 4,7% για τον Nasdaq, 4% για τον S&P και 2,7% για τον energy sector

Sell - off στη Wall Street: Πτώση 4,7% για τον Nasdaq, 4% για τον S&P και 2,7% για τον energy sector
  1. 161 μονάδες έχασε ο Dow
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη καθώς ο Dow Jones κατέγραψε τη μεγαλύτερη απώλειά του από το 2020, ενώ λιανεμπορική επιχείρηση προειδοποίησε για αυξανόμενες πιέσεις κόστους, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των επενδυτών για τον αυξανόμενο πληθωρισμό και αναζωπυρώνοντας το βάναυσο sell-off το 2022.

Ο Dow έχασε 1.161 μονάδες, ή 3,56% και έκλεισε στις 31,493 μονάδες καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση του από τον Οκτώβριο του 2020.
Ο S&P 500 υποχώρησε 4,03% στις 3,924 μονάδες σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο του 2020.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,72% στις 618,19 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 4,73%, στις 11,418 μονάδες η μεγαλύτερη πτώση του τεχνολογικού δείκτη από τις 5 Μαΐου.

Οι πωλήσεις ήταν μεγάλες και έντονες στη Wall Street με μόλις 13 μετοχές του S&P 500 ήταν στο πράσινο.

Η αγορά επέστρεψαν σε υψηλές πωλήσεις μετά από τα τριμηναία αποτελέσματα των Target και Walmart που αναζωπύρωσαν τους φόβους των επενδυτών για αύξηση του πληθωρισμού. Είναι η πέμπτη πτώση τουDow κατά περισσότερες από 800 μονάδες φέτος, η οποία συνέβη καθώς το sell-off τ εντάθηκε τον τελευταίο ένα μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.
«Είναι σαφές ότι το κόστος μεταφοράς έχει σημασία και επηρεάζει [μερικές από] τις μεγαλύτερες εταιρείες», δήλωσε ο Kim Forrest, της Bokeh Capital.

Οι μετοχές-στόχοι υποχώρησαν περισσότερο από 27% την Τετάρτη, αφού η Target ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου ήταν πολύ χαμηλότερα από ό,τι εκτιμούσε η Wall Street λόγω του υψηλότερου κόστους για καύσιμα και αποζημίωση. Σημείωσε επίσης χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις για εμπορεύματα όπως τηλεοράσεις.

Η ανακοίνωση της Target ακολούθησε την δημοσίευση των στοιχείων της Walmart την Τρίτη που ήταν κατώτερα των προσδοκιών, καθώς ανακοίνωσεεπίσης υψηλότερο κόστος καυσίμων και εργασίας. Οι μετοχές της Walmart έκλεισαν την Τρίτη με πτώση 11% ενώ υποχώρησαν κατά 7% την Τετάρτη.

«Ο καταναλωτής αντιμετωπίζει πρόκληση», δήλωσε η Μέγκαν Χόρνμαν, επικεφαλής επενδύσεων στη Verdence Capital Advisors. «Αρχίσαμε να βλέπουμε στο τέλος του έτους ότι οι καταναλωτές στρέφονταν σε πιστωτικές κάρτες για να πληρώσουν για την άνοδο των τιμών των τροφίμων, την άνοδο των τιμών της ενέργειας και αυτό στην πραγματικότητα έγινε πολύ χειρότερο. ... Αυτό θα βλάψει αυτά τα καταστήματα λιανικής και η Walmart τείνει να είναι ένα από αυτά».
Οι μετοχές-στόχοι πέφτουν

Άλλοι λιανοπωλητές δέχτηκαν πλήγμα λόγω της απώλειας τριμηνιαίων κερδών της Target - με το ETF SPDR S&P Retail να υποχωρεί περισσότερο από 8%. Η Amazon υποχώρησε κατά 6,6% και η Best Buy έχασε πάνω από 11%. Η Dollar General μειώθηκε περισσότερο από 11%, ενώ η Dollar Tree υποχώρησε περισσότερο από 15%. Οι μετοχές της Macy's σημείωσαν πτώση 12%, ενώ οι μετοχές της Kohl's υποχώρησαν περισσότερο από 10%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης