Ενέργεια

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές ενέργειας και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές ενέργειας και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Νέα ρεκόρ λόγω του αναοιξιάτικου καύσωνα

 

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν στα ύψη την Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς οι καταναλωτές άνοιξαν κλιματιστικά για να γλιτώσουν από έναν ανοιξιάτικο καύσωνα .

Ακόμη και πριν από τον τελευταίο καύσωνα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου διαπραγματεύονταν ήδη κοντά σε υψηλό 13 ετών, καθώς οι πολύ υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη και την Ασία διατήρησαν τη ζήτηση για εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ ισχυρή, ειδικά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Στην Πενσυλβάνια, η ισχύς της επόμενης ημέρας στον κόμβο PJM West και το φυσικό αέριο στον κόμβο Dominion South αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το πάγωμα του Φεβρουαρίου το 2021.

Η AccuWeather προβλέπει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες στη Φιλαδέλφεια θα εκτιναχθούν από 79 Φαρενάιτ (26,1 Κελσίου) την Πέμπτη σε 87 την Παρασκευή και 95 το Σάββατο. Το κανονικό υψηλό της πόλης είναι 75.

Κάλυψη ζήτησης

Στο Τέξας, το Συμβούλιο Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τέξας (ERCOT), το οποίο λειτουργεί το δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας, προβλέπει ότι η ζήτηση θα κορυφωθεί σε μηνιαίο ρεκόρ.
Η ERCOT ανακοίνωσε ότι το δίκτυο είχε αρκετούς πόρους για να καλύψει τη ζήτηση.

Η AccuWeather είπε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες στο Χιούστον έφτασαν τα 90s F κάθε μέρα από τις 14 Μαΐου και θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το Σάββατο. Το κανονικό υψηλό της πόλης είναι 87.

Η προβλεπόμενη ζήτηση του ERCOT θα κορυφωθεί στα 72.424 μεγαβάτ (MW) την Πέμπτη, ξεπερνώντας το τρέχον ρεκόρ του Μαΐου των 70.804 MW που καταγράφηκε την Τρίτη.

Στη Λουιζιάνα, το φυσικό αέριο της επόμενης ημέρας στο σημείο αναφοράς του Henry Hub εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το ρεκόρ κατά τη διάρκεια του παγώματος του Φεβρουαρίου του 2021.

Στη Βόρεια Καλιφόρνια, το αέριο της επόμενης ημέρας στο PG&E Citygate αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2019 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης