Τελευταία Νέα
Ενέργεια

RWE: Μέχρι την άνοιξη του 2025 η απεξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο

RWE: Μέχρι  την άνοιξη του 2025 η απεξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο
Η δραστηριότητα της RWE σε εμπορεύματα στη Ρωσία περιλαμβάνει 15 τεραβατώρες (TWh) παραδόσεων φυσικού αερίου έως το 2023,
Η Γερμανία μπορεί να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, της RWE , σύμφωνα με το  Reuters.

"Αν επεκταθούμε γρήγορα, μπορούμε να το καταφέρουμε μέχρι την άνοιξη του 2025. Τα προβλήματα εφοδιασμού θα μπορούσαν να είναι κάπως διαχειρίσιμα ένα χρόνο νωρίτερα", είπε ο Markous Krebber στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

Σημείωσε ακόμη ότι εκτός από την κατασκευή υποδομών για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), απαιτείται επίσης η κατασκευή νέων αγωγών μεταφοράς σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η χώρα θα μπορούσε να απεξαρτηθεί από τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου ήδη από τα μέσα του 2024.

Η έκθεση της RWE σε εμπορεύματα στη Ρωσία περιλαμβάνει 15 τεραβατώρες (TWh) παραδόσεων φυσικού αερίου έως το 2023, τις οποίες έχει μειώσει σε 4 TWh από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς σχετικά με τις μελλοντικές προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, οι οποίες υπόκεινται σε έναν νέο σύστημα πληρωμών που έχει προκαλέσει ανησυχίες για διακοπές, ο Krebber δήλωσε: "Περιμένω μια περαιτέρω έλλειψη προμηθειών φυσικού αερίου και όχι πλήρης διακοπή τους".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης