Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Αυτόνομη στρατηγική σημαίνει κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό

Ανδρουλάκης στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Αυτόνομη στρατηγική σημαίνει κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό

Μηνύματα προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις εκλογές απηύθυνε από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης

 

Με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και το σύνθημα "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό", υποδέχθηκαν οι 5000 σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τον Νίκο Ανδρουλάκη, πριν από λίγη ώρα στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, ξεκινώντας το 3ο συνέδριο του κόμματος.

Με την έγκριση του προεδρείου, με επικεφαλής τον Πέτρο Ευθυμίου, ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, αρχίζοντας την ομιλία του με τη διακήρυξη πως «πρόκειται για το συνέδριο της αναγέννησης της παράταξης και πρόθεσή του είναι να ενώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις του χώρου που θα διεκδικήσουν την διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν άφησε κανένα περιθώριο κι ήταν απολύτως σαφής στην αυτόνομη στρατηγική και πορεία της παράταξης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό «δεν σημαίνει πως είμαστε κομπάρσοι ή συμπλήρωμα που θα μας συρρικνώσει ξανά, στο όνομα της άσκησης μιας πολιτικής ξεπερασμένης από τα πράγματα.
Αυτόνομη στρατηγική σημαίνει κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό, πρόγραμμα και αντίστοιχη στελέχωση.
Αυτόνομη στρατηγική σημαίνει και αυτονομία από τα ισχυρά συμφέροντα κάθε είδους, που επιδιώκουν να αιχμαλωτίσουν την πολιτική».
Ο ίδιος, απέκρουσε την επιδίωξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσουν στη τελική ευθεία προς τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο δίλημμα «με ποιο μεγάλο κόμμα θα συμπράξει»: «Μας θέτουν ψευδοδιλήμματα, δήθεν για να μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία.
Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Η εποχή της αφαίμαξης της δημοκρατικής παράταξης έχει κλείσει» είπε και τόνισε:
«Σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά δεν θα στήσουμε κυβέρνηση στο παρασκήνιο, υπό την καθοδήγηση ισχυρών συμφερόντων.

Περισσότερα:

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/624821/androulakis-pasok-kinal-theloume-enan-polo-apenanti-sti-nd-den-tha-ginoume-syrizanel


Σας εγγυώμαι ότι δεν θα στήσουμε κυβέρνηση του παρασκηνίου, υπό την πίεση οικονομικών συμφερόντων και αυτό ας το πάρει χαμπάρι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ


Αρχικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερες αναφορές σε όλους τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο, και φυσικά στον Ανδρέα Παπανδρέου και στη Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα, έκανε αναφορές στην Ουκρανία, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε σε όσους βρήκαν υπερβολική τη δήλωσή του για την ανάγκη να υπάρξει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.

«Το πιστεύω βαθιά. Πρόθεσή μου είναι να ενώσω όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που δεν θα θυμίζει όμως σε τίποτα τη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», είπε χειροκροτούμενος.

Απαντώντας στα εκλογική διλήμματα, ο κ. Ανδρουλάκης είχε μηνύματα τόσο προς ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει ουσιαστικά το δίλημμα «ΝΔ ή χάος» και πρόσθεσε: «Όμως ΝΔ και επιτελικό χάος είναι το ίδιο».

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ που «μας καλεί σε προοδευτική διακυβέρνηση» ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Ξεχνά ότι την πρώτη φορά Αριστερά ως μπαμπούσκα έβγαλε τον ακροδεξιό κ. Καμμένο. Αν ψάχνει τέτοια μέτωπα, υπάρχουν λύσεις. Άλλωστε ποια η διαφορά Καμμένου – Βελόπουλου; Μια κηραλοιφή δρόμος είναι, ας τον περπατήσει».

Για να προσθέσει με νόημα: «Σας εγγυώμαι ότι δεν θα στήσουμε κυβέρνηση του παρασκηνίου, υπό την πίεση οικονομικών συμφερόντων και αυτό ας το πάρει χαμπάρι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για να καταλήξει: «Το ΠΑΣΟΚ δεν επέστρεψε ως ρυθμιστής αλά ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό προσκήνιο. Το βράδυ των εκλογών θα είμαστε στην όχθη των νικητών».

Πηγή: www.iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης