Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταϊκούρας για ενεργειακή κρίση: Απαιτούνται κοινές ευρωπαϊκές λύσεις για το πρόβλημα

Σταϊκούρας για ενεργειακή κρίση: Απαιτούνται κοινές ευρωπαϊκές λύσεις για το πρόβλημα
Για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, είπε ότι είναι προτιμότερο να βοηθάει κανείς στοχευμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη
«Φέτος οι εκτιμήσεις είναι ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα έχουν σημαντικό ρυθμό ανάκαμψης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως απαιτείται δημοσιονομική ευελιξία και ότι απαιτείται να ληφθούν μέτρα για τη συγκράτηση του πληθωρισμού που θα πρέπει να είναι στοχευμένα και όχι μόνιμα.

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση και τα κρούσματα αισχροκέρδειας, σημείωσε ότι γίνονται έλεγχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Επίσης, ζήτησε ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκός προϋπολογισμός που να μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. «Απαιτούνται κοινές ευρωπαϊκές λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του», σημείωσε.

Για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, είπε ότι είναι προτιμότερο να βοηθάει κανείς στοχευμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος που χρησιμοποιείται επίσης προς όφελος των πολιτών.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης