Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μητσοτάκης: Θα επαναφέρω σε επίπεδο ΕΕ το θέμα του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

Μητσοτάκης: Θα επαναφέρω σε επίπεδο ΕΕ το θέμα του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Repower EU» ως μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενεργειακή μετάβαση
«Η ενέργεια θα είναι το επόμενο κρίσιμο «πεδίο μάχης» βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Μπορούμε να είμαστε πρωτοπόροι στην ενεργειακή μετάβαση, θα πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στις νέες τεχνολογίες γύρω από την κλιματική αλλαγή» τόνισε σε άλλο σημείο της συζήτησής του με τον πρόεδρο του φόρουμ του Νταβός, Μπέργκε Μπρέντε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να διαφοροποιηθούμε μακριά από το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά θα πρέπει τώρα να αναγνωρίσουμε το γεγονός πως για την ώρα δεχόμαστε πίεση καταβάλλοντας στη Ρωσία υπέρογκα ποσά για την τιμή του φυσικού αερίου. Εξ ου και είμαι από τους εισηγητές της ιδέας της επιβολής ενός πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στην διεθνή χονδρική αγορά και μάλιστα θα το επαναφέρω σε επίπεδο ΕΕ.» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Βεβαίως θα το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, που είναι μεγάλοι προμηθευτές φυσικού αερίου. Αλλά δεν θέλω να βρεθούμε σε μία κατάσταση, όπου θα δαπανούμε πόρους, επιδοτώντας τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από τον εθνικό προϋπολογισμό και η ΕΕ δεν θα μας υποστηρίζει. Είναι πολύ σημαντικό να επενδύεις στο μέλλον και το πρόγραμμα «Repower EU» είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία ως χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενεργειακή μετάβαση, αλλά πρέπει επίσης να δούμε τι θα κάνουμε αύριο, σε ένα μήνα, σε τρεις μήνες, τι θα κάνουμε τον χειμώνα σχετικά με το πώς θα στηρίξουμε τις κοινωνίες μας».

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης