Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνάντηση Μητσοτάκη - Herzog (Ισραήλ) για τις ενεργειακές διασυνδέσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη - Herzog (Ισραήλ) για τις ενεργειακές διασυνδέσεις
Οι ηγέτες των δύο χωρών συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στα ενεργειακά ζητήματα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Isaac Herzog είχε χθες (25/5) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που φιλοξενείται στο Νταβός της Ελβετίας, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr

Οι ηγέτες των δύο χωρών συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στα ενεργειακά ζητήματα και τη διαμόρφωση ενός νέου ενεργειακού χάρτη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ισραήλ εξέτασαν το ενδεχόμενο περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο περιφερειακών ομάδων. Η Ελλάδα υποστηρίζει την ενεργειακή αυτονομία.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία του με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Borghe Brede, και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ΕΕ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε ότι η ΕΕ έχει αποδείξει την ενότητα και την ταχύτητά της σε πρωτοφανείς κυρώσεις κατά Ρωσία. «Η κρίση στην Ουκρανία ώθησε την ΕΕ να σκεφτεί πολύ πιο στρατηγικά, και σε αυτή την περίπτωση το θέμα της στρατηγικής της αυτονομίας, της οποίας είμαι ένθερμος υποστηρικτής πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», είπε ο Μητσοτάκης. «Σε ενεργειακό επίπεδο, έχουμε πλέον έναν επιπλέον στόχο, αυτόν της ταχείας ανεξαρτησίας από τη Ρωσία, μια επιχείρηση στην οποία η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο καθώς είναι βασικός παίκτης στην Ανατολική Μεσόγειο».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης