Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 2,6% για τον Nasdaq, 1,9% για τον S&P και 1,1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 2,6% για τον Nasdaq, 1,9% για τον S&P και 1,1% για τον energy sector

518 μονάδες κέρδισε ο Nasdaq

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς η αγορά προσπάθησε να ανακάμψει μετά από μια μακρά σειρά εβδομαδιαίων πτωτικών κινήσεων.

Ο Dow ενισχύθηκε 518 μονάδες ή 1,6% στις 32,638 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,99% στις 4,057 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,15% στις 658,12 μοναδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 2,68%, στις 11,740 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε από την άνοδο των μετοχών της Dollar Tree και ήταν ο υψηλότερος δείκτης σε απόδοση νωρίτερα μέσα στην ημέρα.
Ο Dow σημείωσε πτώση τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν πτωτικό σερί επτά εβδομάδων. Ο Dow σημείωσε κέρδη στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις.
Ο Dow και ο S&P 500 ενισχύονται κατά 4,6% και 4,2%, αντίστοιχα, για την εβδομάδα. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 3,5%.

«Αν και αυτό ήταν ένα αναμενόμενο και πολυσυζητημένο ράλι «υπερπώλησης», το υπόβαθρο για τη σημερινή άνοδο της αγοράς δείχνει ότι η υποχώρηση της περασμένης εβδομάδας για τον καταναλωτικό τομέα των ΗΠΑ μπορεί να ήταν υπερβολική », δήλωσε ο Quincy Krosby, της LPL Financial.
«Σίγουρα, οι ανακοινώσεις στοιχέιων αυτή την εβδομάδα υποδηλώνουν ότι η οικονομία επιβραδύνεται και η Fed φαίνεται έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 βασικές μονάδες τους επόμενους δύο μήνες», πρόσθεσε.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο, αφού τα ισχυρά κέρδη από τον κλάδο λιανικής έδωσαν ώθηση στο επενδυτικό κλίμα, το οποίο "πληγώθηκε" από τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τους μεγάλους λιανοπωλητές την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές της Macy σημείωσαν άνοδο 15% αφού η εταιρεία αύξησε τις προοπτικές κερδών της για το 2022 και η Williams-Sonoma σημείωσε άνοδο 12% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η Dollar Tree εκτινάχθηκε 20% μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων και βοήθησε τον Nasdaq να κινηθεί υψηλότερα. Η Dollar General ανακοίνωσε επίσης ισχυρά κέρδη, που οδήγησε σε άνοδο κατά 14% την μετοχή της. Το ETF SPDR S&P Retail κέρδισε 5,2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης