Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

«Ελαφρύτερο» εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ με τροποιητικές δηλώσεις και ενστάσεις

«Ελαφρύτερο» εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ με τροποιητικές δηλώσεις και ενστάσεις
Λήγει την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαίου 2022 η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που διαπίστωσαν λάθη η παραλείψεις στα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους τα οποία «φούσκωσαν» το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.
Εκτός από την επιλογή αυτή όσοι αμφισβητούν το ποσό του φόρου που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό μπορούν να υποβάλουν έως τις 10 Ιουνίου ένταση στην αρμόδια επιτροπή της ΑΑΔΕ

Ειδικότερα όσοι μετά τον έλεγχο του εκκαθαριστικού στο οποίο αποτυπώνονται τα στοιχεία της ακίνητη περιουσίας που έχουν δηλώσει στο Ε9 εντοπίσουν λάθη μπορούν να τα διορθώσουν με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 χωρίς να επιβαρυνθούν μα το αυτοτελές πρόστιμο των 100 ευρώ.
Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό σε περίπτωση που από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως 300 ευρώ.
Αν η μείωση φόρου ξεπερνά τα 300 ευρώ ο φορολογούμενος θα κληθεί να προσκομίσει για έλεγχο στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά (συμβόλαια κλπ) προκειμένου να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης