Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κ. Σκρέκας για καύσιμα: Αν υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο, θα στηρίξουμε

Κ. Σκρέκας για καύσιμα: Αν υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο, θα στηρίξουμε
Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται οι πρώτες μειώσεις στους λογαριασμούς

Σε μια σειρά από σημαντικά θέματα της τρέχουσας ενεργειακής επικαιρότητας αναφέρθηκε σήμερα (27/5) το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας.

Πέρα από τα όσα είπε για τα κλιματιστικά στα δημόσια κτίρια και τα νοικοκυριά, μίλησε για τα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει νέο πακέτο μέτρων για την απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι για να βρεθεί λύση, πρέπει να βρεθούν τα χρήματα.

«Το υπουργείο Οικονομικών διερευνά τη δυνατότητα να βρει τρόπους για να στηρίξει. Αν υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο, είναι βέβαιο ότι θα το κάνει», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ότι ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται οι πρώτες μειώσεις στους λογαριασμούς υπογραμμίζοντας ότι από την 1η Ιουλίου με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και το πλαφόν στη λιανική, οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες και οριζόντιες για όλους.

Σχετικά με τις καταναλώσεις Ιανουαρίου- Μαρτίου που τα επαγγελματικά τιμολόγια είχαν αυξημένους λογαριασμούς, επισήμανε ότι δοθεί πίσω αναδρομικά επιδότηση, η οποία θα καλύπτει το 80%-85% της αύξησης, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 50% στις μεγάλες επιχειρήσεις.

«Από 1η Ιουλίου αναστέλλουμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής και βάζουμε κι ένα πλαφόν στη λιανική ώστε να απορροφούμε οριζόντια τις αυξήσεις. Αυτό θα γίνει για 12 μήνες κι έχουμε δημιουργήσει ένα μόνιμο δίχτυ προστασίας», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι. «Θα έλεγα ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι γιατί έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι ζωοτροφές, δεν έχουν ανεβεί αντίστοιχα οι τιμές του γάλακτος και του κρέατος. Άρα, χρειάζονται στήριξη και γνωρίζω ότι ο κ. Γεωργαντάς ήδη ετοιμάζει παρεμβάσεις πέρα από αυτές που έχουν ανακοινωθεί», σημείωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης