Ενέργεια

Η Ουκρανία ζητά από τη Γερμανία να σταματήσει τις ροές φυσικού αερίου του Nord Stream 1

Η Ουκρανία ζητά από τη Γερμανία να σταματήσει τις ροές φυσικού αερίου του Nord Stream 1

Προτείνει εναλλακτική οδό μεταφοράς

Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας και ο φορέας εκμετάλλευσης υποδομής φυσικού αερίου απηύθυναν αίτημα προς τη γερμανική κυβέρνηση είτε να σταματήσει είτε να περιορίσει δραστικά τις ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του διαχειριστή συστήματος φυσικού αερίου.

«Με τη Naftogaz στείλαμε έκκληση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και στη γερμανική ρυθμιστική αρχή... για την αναστολή του Nord Stream 1», δήλωσε στην εθνική τηλεόραση ο επικεφαλής του διαχειριστή συστήματος φυσικού αερίου της Ουκρανίας Serhiy Makogon.
Η Ουκρανία είναι πρόθυμη και ικανή να παράσχει μια εναλλακτική οδό μεταφοράς προς τον αγωγό, που περνά κάτω από τη Βαλτική, δήλωσε .

Η Γερμανία έχει ήδη σταματήσει το ρωσικό έργο φυσικού αερίου Nord Stream 2, το οποίο είχε σχεδιαστεί για να διπλασιάσει τις αποστολές φυσικού αερίου στη Γερμανία, λόγω της ρωσικ εισβολ στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Το έργο των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων ολοκλήρωσε την κατασκευή στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ.

Η εκτροπή αποστολών από τον υπάρχοντα αγωγό Nord Stream 1 μπορεί να είναι δύσκολη για τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη, λένε οι αναλυτές.

Το αίτημα υποστηρίζει ότι η λειτουργία του αγωγού επιτρέπεται σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία με βάση ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη, αλλά η Ρωσία είχε παραβιάσει αυτές τις αρχές.
«Βλέπουμε ότι η Ρωσία παραβιάζει αυτές τις αρχές: δημιουργία τεχνητού ελλείμματος φυσικού αερίου πέρυσι, μονομερώς επιμονή στην πληρωμή σε ρούβλια, αναστολή των προμηθειών φυσικού αερίου στην Πολωνία, τη Φινλανδία και τη Βουλγαρία» καθώς και εισβολή στην Ουκρανία, είπε ο Makogon..

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης