Ναυτιλία

Ιράν: Προειδοποίηση για κατάσχεση κι άλλων ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο

Ιράν: Προειδοποίηση για κατάσχεση κι άλλων ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο
Πιο χαμηλούς τόνους κρατάει η επίσημη ιρανική λιμενική αρχή (PMO)

Προειδοποίηση ότι θα προχωρήσουν στην κατάληψη και άλλων ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο απηύθυναν οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν, αν «η Ελλάδα συνεχίσει τις παράνομες ενέργειες».

Μετά τη βίαιη κατάληψη των δύο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιων (Prudent Warrior και Delta Poseidon) την Παρασκευή, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν προειδοποίηση των Φρουρών της Επανάστασης, οι οποίοι ανέφεραν πως αυτή την περίοδο 17 ελληνικά πλοία βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο και πως θα μπορούσαν και αυτά να κατασχεθούν.

Πιο χαμηλούς τόνους κρατάει η επίσημη ιρανική λιμενική αρχή (PMO). Ο επίσημος λόγος που έχει δοθεί για την κατάληψη των εν λόγω πλοίων είναι ότι προέβησαν σε «θαλάσσιες παραβιάσεις», χωρίς βέβαια να έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινίσεις. Για το ζήτημα, διεξάγεται έρευνα «με βάση αποδείξεις και έγγραφα».

H PMO επισήμανε ότι τα πληρώματα των δύο πλοίων δεν έχουν συλληφθεί και ότι είναι καλά στην υγεία τους. «Βρίσκονται προστατευμένοι στα πλοία με βάση το διεθνές δίκαιο και τους παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες», ανακοίνωσε η ιρανική λιμενική αρχή.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης