Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz προς Erdogan για τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας: Η αμφισβήτηση κυριαρχίας δεν είναι αποδεκτή

Scholz προς Erdogan για τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας: Η αμφισβήτηση κυριαρχίας δεν είναι αποδεκτή
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας σημείωσε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων μας να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας στη Συμμαχία με σεβασμό και να φροντίζουμε για καλές και ανθεκτικές σχέσεις»

Το Βερολίνο καταδικάζει την παραβίαση από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τους πάνω από ελληνικά νησιά και χαρακτηρίζει αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας «το να κλείνει κανείς τις πόρτες σε συνομιλίες με συμμάχους».
«Η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν είναι αποδεκτή», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Wolfgang Buchner μετά τις δηλώσεις του τουρκικού υπουργού Εξωτερικών περί μειωμένης ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ταυτόχρονα η γερμανική κυβέρνηση καλεί Ελλάδα και Τουρκία «να επιλύσουν τις ανοιχτές διαφορές με διάλογο εμπιστοσύνης».
«Ο καγκελάριος Olaf Scholz είναι της άποψης ότι ειδικά σε αυτή την τρέχουσα κατάσταση, επιβάλλεται όλοι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να είναι ενωμένοι, να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους.

Η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και η υπέρπτηση ελληνικών νησιών δεν είναι σωστή.
Και φαίνεται αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας το να κλείνεις την πόρτα σε συνομιλίες με άλλους συμμάχους», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Wolfgang Buchner, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε χθες,
Τρίτη, ο καγκελάριος με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
«Είναι προς το συμφέρον όλων μας να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας στη Συμμαχία με σεβασμό και να φροντίζουμε για καλές και ανθεκτικές σχέσεις. Για αυτό το θέμα πρέπει να είναι να επιδιώκονται από κοινού λύσεις για ανοιχτά ζητήματα μέσω διαλόγου και στο πνεύμα της καλής γειτονίας», πρόσθεσε ο κ. Buchner.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης