Διεθνή

Η επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου σε παγκόσμια εμπλοκή

Η επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου σε παγκόσμια εμπλοκή
H Μόσχα ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις με πυρηνικούς πυραύλους Yars

Την ισχυρή πεποίθηση ότι οι Ουκρανοί θα διεξαγάγουν επιθετική επιχείρηση σε ρωσικό έδαφος εάν λάβουν αμερικανικά πυραυλικά συστήματα υψηλής κινητικότητας εκτόξευσης μεγάλου βεληνεκούς (MLRS), παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις, εξέφρασε η Ρωσία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ομοσπονδίας Dmitry Peskov, «δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον Zelensky.
Και στο παρελθόν μας έχει δώσει ανάλογες υποσχέσεις, τις οποίες όμως δεν φρόντισε να τηρήσει.
Δυστυχώς, δεν έχει καμία αξιοπιστία.
Για παράδειγμα, προεκλογικά είχε δεσμευτεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Νοτιοανατολική Ουκρανία, εφαρμόζοντας τις συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες υπεγράφησαν το 2014.

Ζelensky - Biden

Ωστόσο, με υπαιτιότητά του ό,τι είχε συμφωνηθεί βυθίστηκε στη λήθη».
Υπενθυμίζεται πως ο Zelensky, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο Newsmax , σχολιάζοντας αναφορές ότι η Ουκρανία, αφού έλαβε αμερικανικά συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης μεγάλου βεληνεκούς, θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος, είπε ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να εξαπολύσει επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε σήμερα το νέο πακέτο όπλων για την Ουκρανία που θα περιλαμβάνει συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας, όπλα ακριβείας που μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους σε απόσταση έως 80 χλμ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό των Ουκρανών εταίρων μας και θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα και εξοπλισμό για την υπεράσπισή τους», τόνισε ο Biden σε δήλωση που ανακοίνωνε το νέο πακέτο όπλων.

Μέτρα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων

Ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας είπε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία λαμβάνει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους σε περίπτωση που η Ουκρανία λάβει το αμερικανικό MLRS.
«Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας και το υπουργείο Άμυνας, οι συνοριοφύλακες βλέπουν όλους τους κινδύνους, τους αξιολογούν και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Έτσι, απάντησε στο ερώτημα εάν η Μόσχα βλέπει τον κίνδυνο η Ουκρανία, εάν λάβει αμερικανικά MLRS, να αρχίσει να τα χρησιμοποιεί για να επιτεθεί στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ταυτόχρονα, ο Peskov είναι σίγουρος ότι οι ΗΠΑ, προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία, ρίχνουν λάδι στη φωτιά των όσων συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα.
«Δεν υπάρχει τίποτα νέο εδώ, πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκόπιμα και επιμελώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Περισσότερα:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/626554/oi-ipa-rixnoun-ladi-sti-fotia-tou-polemou-me-pyraylous-stin-oukrania-dimopsifisma-se-donetsk-lugansk-gia-entaksi-sti-rosia

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης