Παρενέργειες

Σκόρπισε τις τελευταίες αμφιβολλίες - Προς νέο υψηλό

Σκόρπισε τις τελευταίες αμφιβολλίες - Προς νέο υψηλό
Η κατηγορηματική δήλωση του προέδρου για την πορεία διπλασιασμού της κερδοφορίας σκόρπισε και τις τελευταίες αμφιβολλίες και στους επενδυτές για τυχόν ανακοπή του στόχου, λόγω των αλλαγών και των εισφορών στην χονδρική.
Ο όμιλος όμως δεν "μασάει" ούτε ως προς τις εισφορές, ούτε ως προς τα αποτελέσματα και δικαίως μπαίνει και πάλι μπροστά στην κεφαλαιοποίηση του ευρύτερου ενεργειακού κλάδου.
Μετά την ανάκαμψη των αγορών λογικά βάζει πλώρη για νέο υψηλό.
Ο πρόεδρος πάντως σημείωσε ότι τα ESG παραμένουν σημαντικά και για το περιβάλλον και για την κοινωνική συνεισφορά που απαιτεί ο πόλεμος, παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες συνθήκες μας έκαναν ελαφρά να τα ξεχάσουμε..

Ενδεικτικό της εμπιστοσύνης προς την εταιρία είναι ότι το buyback συνεχίστηκε με αγορά 11.578 μετοχών στα 16,83 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ίδιες μετοχές να αντιστοιχούν στο 3,169% του συνόλου.
Όσον αφορά το RSD η πορεία του σαν συνεισφορά στα κέρδη μπορεί να είναι μόνο θετική και να φτάσει τα 130 εκατ. ευρώ τη χρονιά που έρχεται.
Το CAPEX θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ το 2022.

Oι αναλυτές μετά την Γ.Σ. εστιάζουν στα εξής:

Την προοπτική αναβάθμισης του guidance και την επιβεβαίωση της εκτίμησης της ΓΣ του 2021 για διπλασιασμό των κερδών παρά τις σημαντικές προκλήσεις.
Το γεγονός ότι η έκτακτη φορολόγηση δεν αναμένεται να επηρεάσει την κερδοφορία του 2022, καθώς η εταιρεία έχει λάβει σχετική πρόβλεψη

Την εκτίμηση για ισχυρή άνοδο της συνεισφοράς του τομέα RSD, με EBITDA 100 – 150εκ. το 2022 -23 αντίστοιχα.
Το αυξημένο μέγεθος του χαρτοφυλακίου RES το οποίο ενισχύεται σημαντικά ξεπερνώντας τα 8GW, 3GW εκ των οποίων αναπτύσσονται σε Ελλάδα και Ιταλία και αναμένεται να παραμείνουν στο portfolio της εταιρείας

Τη δέσμευση στους στόχους ESG παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις
Την έγκριση του μερίσματος και την προοπτική για αυξημένα μερίσματα τα επόμενα έτη



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης