Ενέργεια

Οilprice: Οι ΗΠΑ χρειάζεται να ανανεώσουν την ενεργειακή τους πολιτική

Οilprice: Οι ΗΠΑ χρειάζεται να ανανεώσουν την ενεργειακή τους πολιτική
Περιορισμοί στον ενεργειακό εφοδιασμό καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει διάφορα λάθη που οδήγησαν στο σημερινό κλίμα υψηλών τιμών. Ίσως είναι καιρός για τη χώρα να επανεξετάσει τις ενεργειακές της πολιτικές και να προσθέσει περαιτέρω υποστήριξη στις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου σύμφωνα με το oilprice.com

Ωστόσο, την τελευταία δεκαετία η προσφορά κατάφερε να συμβαδίζει τις περισσότερες φορές. Κατά καιρούς, στην αγορά υπήρχε υπερπροσφορά και οι τιμές κατέρρεαν. Υπήρξαν επίσης περίοδοι εκτίναξης των τιμών, αλλά στη συνέχεια η αύξηση της ζήτησης επιβραδυνόταν και οι προμήθειες επαρκούσαν.

Ταυτόχρονα, εναλλακτικές λύσεις όπως τα ηλεκτρικά οχήματα και σε κάποιο βαθμό τα βιοκαύσιμα έχουν συμβάλει στον μετριασμό της αύξησης της ζήτησης πετρελαίου. Αλλά δεν ήταν αρκετό. Η ζήτηση πετρελαίου συνέχισε να αυξάνεται (μέχρι το χτύπημα της πανδημίας Covid-19), αν και λίγο πιο αργά από ό,τι αν δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις.

Κίνδυνοι

Ο κίνδυνος ήταν, ότι εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πίστευαν ότι οι εναλλακτικές λύσεις θα κλιμακωθούν αρκετά γρήγορα για να αντικαταστήσουν την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου - και υιοθετούσαν πολιτικές μη φιλικές προς τις εγχώριες εταιρείες πετρελαίου - θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα πολύ άσχημο σοκ τιμών στο μέλλον.

Σύμφωνα με το oilprice.com αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι μία από τις πιθανές συνέπειες της ενεργειακής μετάβασης. Όταν οι εναλλακτικές λύσεις δεν αυξάνονται αρκετά γρήγορα για να καλύψουν το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης πετρελαίου, οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται.

Εάν επενδύσουμε στην ανάπτυξη ορυκτών καυσίμων - και δεν χρειαζόμαστε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, επειδή οι εναλλακτικές λύσεις αυξάνονται γρήγορα - αυτή είναι μια απώλεια που θα έπαιρναν οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων. Αυτό είναι το ρίσκο που αναλαμβάνουν, για την πιθανή ανταμοιβή που θα υπάρχει η ζήτηση στο μέλλον.

Ποιο είναι το αρνητικό της συνέχισης της υποστήριξης της εγχώριας βιομηχανίας πετρελαίου ; Ότι απλά θα συνεχίσει τον εθισμό στα ορυκτά καύσιμα;

Εκεί πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για να ενθαρρύνουμε εναλλακτικές λύσεις. Οι σημερινές επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα θα ήταν έτοιμες να τροφοδοτήσουν την αγορά εάν χρειαστεί, αλλά οι εναλλακτικές θα προσπαθήσουν σκληρά για να βεβαιωθούν ότι δεν χρειάζονται.

Αυτή είναι η ενεργειακή πολιτική win-win που χρειάζεται καταλήγει το oilprice.com.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης