Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οικονόμου: Επέκταση του fuel pass, όχι στη μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα

Οικονόμου: Επέκταση του fuel pass, όχι στη μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα
«Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου
Την θέση πως η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να αυξήσει τα εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του fuel pass διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, επισημαίνοντας πως οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός του Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Οικονόμου είπε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την επέκταση του fuel pass και μετά την 30η Ιουνίου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να επωφεληθούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται. «Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

Όπως είπε, εξετάζεται η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, όπως συνέβη και με την επιδότηση του ρεύματος υπογραμμίζοντας ότι «μέσα στον μήνα θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Όχι στη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

Πάντως, ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα επισημαίνοντας ότι «η αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση για να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα» .
«Αν αυτά τα χρήματα λείψουν, είτε θα πρέπει να βάλουμε νέους φόρους ή να δανειστούμε με πολύ υψηλά επιτόκια» είπε ο κ.Οικονόμου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης