Australian Energy: Πανάκριβο σπορ οι ανανεώσιμες πηγές - Άμεση επαναφορά του άνθρακα

Australian Energy: Πανάκριβο σπορ οι ανανεώσιμες πηγές - Άμεση επαναφορά του άνθρακα
Ο πλανήτης θα χρειαστεί να επενδύσει τρισεκατομμύρια δολάρια στον ενεργειακό τομέα αν θέλει να φτάσει σε καθεστώς μηδενικών ρύπων σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρισμού της Αυστραλίας

Η παγκόσμια στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τελικά είναι πολύ ακριβό σπορ καθώς θα κοστίσει 86 τρισεκ. δολάρια Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Australian Energy η μετάβαση σε καθεστώς μηδενικών ρύπων θα αποδειχθεί πανάκριβη διαδικασία.
Ως μέτρο σύγκρισης τα 86 τρισεκ. δολάρια επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι 430 φορές το ελληνικό ΑΕΠ ή το ελληνικό ΑΕΠ για τα επόμενα 400 χρόνια…

Ο πλανήτης θα χρειαστεί να επενδύσει τρισεκατομμύρια δολάρια στον ενεργειακό τομέα αν θέλει να φτάσει σε καθεστώς μηδενικών ρύπων σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρισμού της Αυστραλίας.

Επαναφέρετε τον άνθρακα τώρα…

Ο Frank Calabria, Διευθύνων Σύμβουλος της Origin Energy, που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα της Αυστραλίας, προέτρεψε επίσης «να επαναφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα άνθρακα στο σύστημα το συντομότερο δυνατό».
Μάλιστα προέβλεψε ότι θα βοηθήσει μια «επιτυχή μετάβαση» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μακροπρόθεσμα και θα μειώσει την πίεση στις τιμές της ενέργειας.

Μιλώντας στο συνέδριο για την ενέργεια στην Αυστραλία ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρισμού της Αυστραλίας περιέγραψε τη στροφή προς μια οικονομία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως «έναν παγκόσμιο μετασχηματισμό πολλών δεκαετιών, μεγάλης κλίμακας που θα αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο, παράγουμε, προμηθεύουμε, διανέμουμε και χρησιμοποιούμε την ενέργεια»

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης