Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σπουδαίο deal για την Repsol στις ΑΠΕ αξίας 900 εκατ. ευρώ

Σπουδαίο deal για την Repsol στις ΑΠΕ αξίας 900 εκατ. ευρώ
Η Repsol θα συνεχίσει να ελέγχει τις δραστηριότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Repsol ενέκρινε την πώληση μεριδίου 25% της Repsol Renewables σε κοινοπραξία της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας Credit Agricole Assurances και της Energy Infrastructure Partners (EIP) με έδρα την Ελβετία για 905 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή αποτιμά τις δραστηριότητες της Repsol στις ανανεώσιμες πηγές σε 4,383 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων του χρέους και των συμμετοχών μειοψηφίας, ανέφερε η εταιρεία. Πρόσθεσε ότι η ενσωμάτωση της Credit Agricole Assurances και της EIP ως συνεργατών περιλαμβάνει μια επενδυτική δέσμευση που ενισχύει την ανάπτυξη της Repsol Renovables σύμφωνα με τους στόχους του Στρατηγικού της Σχεδίου να φτάσει τα 6 GW εγκατεστημένης ισχύος το 2025 και περιλαμβάνει την είσοδο σε νέες αγορές

Παράλληλα, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Repsol, Josu Jon Imaz αναφέρθηκε στην εν λόγω συνεργασία, τονίζοντας ότι: «Η συγκεκριμένη κοινοπραξία αντιπροσωπεύει την επικύρωση της στρατηγικής μας στις ΑΠΕ, υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία μας ως βασικός παράγοντας στην ενεργειακή μετάβαση και εκπληρώνοντας τις προσδοκίες μας σε αυτή τη σημαντική διαδικασία. Στοχεύουμε στα 6 GW το 2025 και στα 20 GW το 2030.

Οι εταίροι μας μοιράζονται το στρατηγικό μας όραμα στις ΑΠΕ, συνεισφέροντας πρόσθετη τεχνογνωσία».

Τέλος, η συναλλαγή, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του έτους, με την επιφύλαξη των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας μετόχων, η Repsol θα συνεχίσει να ελέγχει τις δραστηριότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης