Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ουγγαρία απελευθερώνει μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Η Ουγγαρία απελευθερώνει μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Μετά από περιστατικό στο διυλιστήριο της OMV

 

Η Ουγγαρία απελευθερώνει μέρος των στρατηγικών της αποθεμάτων πετρελαίου για να αποτρέψει την έλλειψη καυσίμων μετά από ένα περιστατικό στο διυλιστήριο του αυστριακού ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV στο Schwechat κοντά στη Βιέννη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Σάββατο.

Αποθέματα καυσίμου ύψους 18 εκατομμυρίων λίτρων βενζίνης και 29 εκατομμυρίων λίτρων ντίζελ θα διατεθούν στην OMV για αγορά και διανομή εντός της Ουγγαρίας, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα το Σάββατο.

"Παρά το περιστατικό στο αυστριακό διυλιστήριο της OMV είναι εξασφαλισμένη η παροχή καυσίμων", ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, σύμφωνα με τον υπουργό Τεχνολογίας και Καινοτομίας Λάζλο Πάλκοβιτς.

Η OMV ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σημειώθηκε τεχνικό περιστατικό στο διυλιστήριο, το οποίο υποβάλλεται σε συντήρηση από τις 19 Απριλίου.

Η Αυστρία ανακοίνωσε στις 4 Ιουνίου ότι απελευθερώνει μέρος των στρατηγικών της αποθεμάτων πετρελαίου για να αποτρέψει την έλλειψη καυσίμων μετά το περιστατικό.

Την Παρασκευή, η OMV ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει μέτρα για την κάλυψη των ελλείψεων στο διυλιστήριο Schwechat.

Τα μέτρα, σε συνδυασμό με το μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων καυσίμων που απελευθέρωσε η Αυστρία μετά το περιστατικό, θα πρέπει να είναι αρκετά για να γεφυρώσουν το χάσμα εφοδιασμού στα πρατήρια καυσίμων της OMV μέχρι να τελειώσουν οι επισκευές, δήλωσε εκπρόσωπος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης