Επικαιρότητα

«Κούρεμα» στην οφειλή του ΕΝΦΙΑ φέρνει η διόρθωση των λαθών στο Ε9

«Κούρεμα» στην οφειλή του ΕΝΦΙΑ φέρνει η διόρθωση των λαθών στο Ε9
Οι μεταβολές αφορούν σε ακίνητα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2021καθώς και σε ακίνητα που είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα έτη
Ακριβά έχουν κοστίσει σε χιλιάδες φορολογούμενους τα λάθη και οι παραλείψεις στο Ε9 για τα οποία παρέχεται η δυνατότητα μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ να τα διορθώσουν για να «ξεφουσκώσουν» και το φετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.
Πιο συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για το έτος 2022 και να «κουρέψουν» τον φόρο.
Οι μεταβολές αφορούν σε ακίνητα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2021καθώς και σε ακίνητα που είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα έτη.
Μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση που από τις αλλαγές προκύψει αύξηση του φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ.
 
 
Ωστόσο αν η μείωση του φόρου ξεπερνά τα 300 ευρώ ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του Taxisnet, να προσκομίσει στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά (συμβόλαια κ.α) τα οποία θα ελεγχθούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης