Χρηματιστήριο & Αγορές

Επιχείρηση ανάκαμψης στα χρηματιστήρια – Σήμερα η FED

Επιχείρηση ανάκαμψης στα χρηματιστήρια – Σήμερα η FED
Οι ενεργειακές μετοχές βρίσκονται σε φάση αναμονής και σταθεροποίησης
Σχετικά Άρθρα

Προσπάθεια αντίδρασης των αγορών μετά την παρέμβαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα της περιφέρειας αλλά και την αναμενόμενη ομιλία Powell σήμερα (15/6) το απόγευμα που αναμένεται να συνδυαστεί με αύξηση επιτοκίων της τάξης του 0,75%.

Η αύξηση αυτή από μόνη της δείχνει ότι η FED κινείται πιο γρήγορα στην αντιπληθωριστική πολιτική. Μεγάλη σημασία όμως θα έχει το τι θα πει ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, σε σχέση με τις προοπτικές για την πορεία του αμερικανικού πληθωρισμού και πολύ περισσότερο για την αποφυγή της ύφεσης που προεξοφλεί η χρηματιστηριακή αγορά.

Τα futures στην Wall κινούνται ανοδικά της τάξης του +0,6%, 3.760 μονάδες ο S&P. Ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο επιχειρεί μια ανάκαμψη του 0,35%-1% έχοντας γράψει τις 830 μονάδες. Παράλληλα, οι ευρωπαϊκοί δείκτες καταγράφουν κέρδη της τάξης του 1% με το DAX στις 13.450 μονάδες, με τον Euro Stoxx κοντά στις 3.500 μονάδες.

Οι ενεργειακές μετοχές βρίσκονται σε φάση αναμονής και σταθεροποίησης και ανάλογα με την συγκυρία μπορούν να ανακάμψουν μετά την πτώση των τελευταίων ημερών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης