Τελευταία Νέα

NextEra Energy: Το φιλόδοξο πλάνο για μηδενικό άνθρακα μέσω ΑΠΕ

NextEra Energy: Το φιλόδοξο πλάνο για μηδενικό άνθρακα μέσω ΑΠΕ
Η εταιρεία έχει θέσει ενδιάμεσα ορόσημα κάθε πέντε χρόνια για να μεταμορφώσει το μείγμα παραγωγής της

Η NextEra Energy έχει δεσμευτεί να εξαλείψει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητές της το αργότερο έως το 2045, αξιοποιώντας παράλληλα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χαμηλού κόστους για να παρέχει προσιτή ενέργεια στους πελάτες της.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει το Zero Carbon Blueprint, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μείωσης των εκπομπών άνθρακα, για να περιγράψει τα βήματα που θα πρέπει να κάνει για να επιτύχει τους στόχους της και να παρακολουθεί την πρόοδό της.

Ο σχεδιασμός

Η εταιρεία έχει θέσει ενδιάμεσα ορόσημα κάθε πέντε χρόνια για να μεταμορφώσει το μείγμα παραγωγής της ώστε να παράγει ολοένα και περισσότερο ηλεκτρική ενέργεια από πόρους μηδενικών εκπομπών άνθρακα μέχρι να επιτευχθεί το πραγματικό μηδέν.

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία σχεδιάζει ποσοστό μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 70% έως το 2025, υπερβαίνοντας την προηγούμενη δέσμευσή της. Στο πλαίσιο του στόχου Real Zero, η εταιρεία θα βελτιώσει αυτό το ποσοστό μείωσης των εκπομπών άνθρακα σε 82% έως το 2030, 87% έως το 2035 και 94% έως το 2040, προτού προσπαθήσει να επιτύχει το πραγματικό μηδέν το αργότερο το 2045.

Το μετά

Οι συνέπειες αυτών των ενεργειακών προτεραιοτήτων είναι η «αξιοποίηση της τεχνογνωσίας σε μεγάλη κλίμακα» προκειμένου να συνδράμουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τις δικές τους λειτουργίες στους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες της.

Παράλληλα, δίνεται μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χαμηλού κόστους. Ο στόχος μας Real Zero για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα από τις δραστηριότητές μας είναι ένας πραγματικός στόχος που θα έκανε σημαντική διαφορά για τους πελάτες μας», δήλωσε ο John Ketchum, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NextEra Energy.

Οι «ανανεώσιμες» διαδρομές της NextEra Energy

Ως παραγωγός περισσότερης ηλεκτρικής ενέργειας από οποιονδήποτε άλλο πάροχο ενέργειας στις ΗΠΑ, η NextEra Energy σχεδιάζει να αξιοποιήσει το σχέδιο Zero Carbon για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σε τρεις παράλληλες διαδρομές.

Πρώτον, η NextEra Energy θα ξεκινήσει με την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα, χωρίς την ανάγκη αντιστάθμισής του, από τις δραστηριότητές της το αργότερο έως το 2045.

Δεύτερον, θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις στην αιολική και ηλιακή ενέργεια, την αποθήκευση, το πράσινο υδρογόνο και σε καινοτόμες τεχνολογίες.Τρίτον, θα συμβάλλει στην απελευθέρωση των ανθρακούχων εκπομπών της οικονομίας των ΗΠΑ, παρέχοντας σημαντική βοήθεια σε πελάτες να μειώσουν ή να εξαλείψουν τις εκπομπές άνθρακα στις δικές τους δραστηριότητες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης