Ενέργεια

Τι προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις παρεμβάσεις στα καύσιμα

Τι προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις παρεμβάσεις στα καύσιμα
Τα μέτρα θα κλειδώσουν την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 σε σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο
Αύξηση του ποσού της επιδότησης στα καύσιμα και του αριθμού των δικαιούχων με αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων προβλέπει το πακέτο με τα πυροσβεστικά μέτρα για την ακρίβεια που επεκτείνεται για ακόμη τρεις μήνες. 
 
Πάνω στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις που προβλέπουν τη διανομή νέας ενεργειακής επιταγής σε ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και για αύξηση της επιδότησης για τις άγονες γραμμές.
Το κόστος του νέου πακέτου υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ καθώς μόνο η αύξηση της κρατικής ενίσχυσης που θα πιάσει μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων καθώς θα φτάσουν τα 3 εκατ. από 2,3 εκατ. στον πρώτο κύκλο των επιδοτήσεων θα ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ από 130 εκατ. ευρώ.
Τα μέτρα θα κλειδώσουν την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 σε σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο θα συζητηθούν την επομένη στο υπουργικό συμβούλιο και θα ισχύσουν από 1ης Ιουλίου.
Η επιδότηση στη βενζίνη θα γίνει με το μοντέλο του «fuel pass» ενώ θα παραταθεί και η επιδότηση στην αντλία για το ντίζελ κίνησης με ταυτόχρονη αύξηση των ποσών.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης