«Τρέχει» ο σχεδιασμός της Λετονίας στις ΑΠΕ - Το σπουδαίο deal με την European Energy

«Τρέχει» ο σχεδιασμός της Λετονίας στις ΑΠΕ - Το σπουδαίο deal με την European Energy
Το ηλιακό πάρκο έχει εγκατεστημένη ισχύ 110 MW και θα τεθεί σε λειτουργία το 2024

Η European Energy αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα ηλιακό πάρκο 110 MW στη Λετονία. Το έργο, στο Tārgale, στην περιοχή Ventspils, θα είναι το πρώτο έργο της European Energy στη χώρα και το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στη Λετονία, το οποίο αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο το 2024.

Παράλληλα, η Το έργο, στο Tārgale, στην περιοχή Ventspils, θα είναι το πρώτο έργο της European Energy στη χώρα και το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στη Λετονία μαρτυρά αυτή την πρόθεση στροφής στις ΑΠΕ. Άλλωστε, τα έργα ανάπτυξης σε ηλιακή και αιολική ενέργεια ξεπερνούν το 1 GW.

Από την πλευρά του, ο Gatis Zamurs, Κοινοβουλευτικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης στην ομιλία του κατά την εκδήλωση έναρξης για το ηλιακό έργο, είπε: «Σήμερα, το Green Deal εξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια με την European Energy να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ΑΠΕ.

Η ενεργειακή ανεξαρτησία από τις 24 Φεβρουαρίου έχει γίνει κάτι περισσότερο από μια ευκαιρία εξοικονόμησης χρημάτων ή προστασίας του περιβάλλοντος. Στο ΥΠΕΝ, είμαστε διατεθειμένοι να οδηγήσουμε την κοινωνία της χώρας σε ένα βιώσιμο μέλλον».

Ο Alnis Bāliņš, επικεφαλής του γραφείου της Ρίγα στην European Energy Latvia, πρόσθεσε: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας, της Πράσινης Συμφωνίας όσο και της ανταγωνιστικότητας των λύσεων που προσφέρουν οι ΑΠΕ. Σήμερα, οι τεχνολογίες ηλιακών και αιολικών πάρκων έχουν αναπτυχθεί σε σημείο που μπορούμε να ξεκινήσουμε με ασφάλεια την ανάπτυξή τους στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς χωρίς καμία επιδότηση. Για τους λόγους αυτούς πρέπει να τρέξουμε τους σχεδιασμούς γρήγορα».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης