Επικαιρότητα

Συμφωνία για ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας– Τι συζήτησαν Παναγιωτόπουλος – Ακάρ

Συμφωνία για ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας– Τι συζήτησαν Παναγιωτόπουλος – Ακάρ

Συγκρατημένη αισιοδοξία

 

Να κρατήσουν τον δίαυλο άμεσης επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ τους ανοιχτό συμφώνησαν χθες οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ, στο σύντομο τετ α τετ που είχαν στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα άμεσης μεταξύ τους επαφής, μέχρις ότου η κατάσταση επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Δηλαδή μέχρι να υπάρξουν ξανά επίσημοι δίαυλοι και στα υπόλοιπα επίπεδα των διμερών σχέσεων.

Παρά το γεγονός ότι στην ελληνική πλευρά υπάρχει μια σχετική ικανοποίηση για μια συνάντηση που επιδιώχθηκε και από την Αγκυρα, η αισιοδοξία είναι συγκρατημένη, καθώς η στάση των Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζεται από διαρκή ρευστότητα και σημαντικές διαφοροποιήσεις στις δημόσιες τοποθετήσεις τους εντός και εκτός της χώρας τους. Από την πλευρά του κ. Παναγιωτόπουλου έγιναν, επίσης, παραινέσεις για χαμηλούς τόνους και αποφυγή εντάσεων. Είναι αξιοσημείωτο ότι και από τα δύο υπουργεία Εθνικής Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας επελέγη να δοθούν επισήμως στη δημοσιότητα δύο κείμενα με σχεδόν πανομοιότυπες εκφράσεις σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης των κ. Παναγιωτόπουλου και Ακάρ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, στη συνάντηση των δύο υπουργών «υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και της εστίασης σε θετική ατζέντα, που θα συμβάλει στην οικοδόμηση καλύτερου κλίματος και στη διμερή και περιφερειακή συνεργασία. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε, στο πλαίσιο αυτό, τη σημασία μείωσης των εντάσεων».

Πηγή:www.kathimerini.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης