Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

IENE: Κομβικής σημασίας τα ηλ. δίκτυα για την περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ σε Ελλάδα - ΝΑ Ευρώπη

IENE: Κομβικής σημασίας τα ηλ. δίκτυα για την περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ σε Ελλάδα - ΝΑ Ευρώπη
Όλα όσα έγιναν στο 13ο SEE Energy Dialogue του ΙΕΝΕ

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε χθές το 13ο SEE Energy Dialogue του ΙΕΝΕ. Στην εκδήλωση δίνουν το «παρών» περίπου 65 διακεκριμένοι ομιλητές, με σχεδόν το ένα τρίτο εξ αυτών να συμμετέχουν διαδικτυακά, σε μια μεγάλη υβριδική εκδήλωση με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες συνολικά.

Κατά τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, οι συνεδρίες του SEE Energy Dialogue εξέτασαν αναλυτικά τα δίκτυα, την αποθήκευση ενέργειας, καθώς επίσης και ποικίλες καινοτομίες με στόχο την εξάπλωση και τη μεγαλύτερη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, με συντονιστή τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του ΙΕΝΕ, κ. Κωστή Σταμπολή. Στη συνέχεια, με την εισαγωγική ομιλία του συντονιστή κου Κώστα Θεοφύλακτου, Γενικού Γραμματέα και Προέδρου της Επιτροπής Ενεργειακής Απόδοσης του ΙΕΝΕ, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη διάσταση και στις προοπτικές της ενεργειακής απόδοσης, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν σε δύο διαφορετικά πάνελ, στα οποία συνεισέφεραν σημαντικοί ομιλητές προερχόμενοι από κορυφαίους διεθνείς και περιφερειακούς ενεργειακούς ομίλους και οργανισμούς, από την ακαδημαϊκή κοινότητα και σημαντικές δεξαμενές σκέψης αλλά και από τον πολιτικό κόσμο. Αξίζει να αναφερθεί ότι στις συνεδρίες και των δύο ημερών του 13ου SE Europe Energy Dialogue, οι ομιλητές προέρχονται  από πολλές διαφορετικές χώρες της ΝΑ Ευρώπης, των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής, μεταφέροντας την εξαιρετικά πλούσια εμπειρία τους από διαφορετικά πλαίσια και αφετηρίες.

Η φετινή διοργάνωση του 13ο SEE Energy Dialogue πραγματοποιείται με την υποστήριξη μερικών από τους ισχυρότερους ενεργειακούς ομίλους της χώρας και της ευρύτερης περιφέρειας της ΝΑ Ευρώπης. Η διήμερη εκδήλωση στηρίζεται χορηγικά από την KG Law Firm, ένα από τα κορυφαία δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)– οι οποίοι αποτελούν Strategic Sponsor του Συνεδρίου - τον Όμιλο Εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια και την Motor Oil - τους δύο κορυφαίους ομίλους διύλισης στην Ελλάδα, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – μια εταιρεία που πρωτοστατεί στην καθαρή ενέργεια,  την Elpedison – έναν εκ των βασικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΕ) και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Media partners της διοργάνωσης αποτελούν το energia.gr, το energypress.gr, το Balkan Green Energy News, το New Europe, το CEENERGY News και το Foreign Affairs.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης