Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Η τουρκική προκλητικότητα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Η τουρκική προκλητικότητα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Οι ευρωπαίοι ηγέτες  αναμένεται να καταδικάσουν και πάλι την Τουρκία για τη νέα κλιμάκωση κατά της Ελλάδας

H ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρωπαϊκή ήπειρο θα βρίσκεται στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των 27 Ευρωπαίων ηγετών σήμερα στις Βρυξέλλες, με την ελληνική πλευρά να έχει παράλληλα εστιασμένο το βλέμμα της στην τουρκική παραβατικότητα καλώντας τους εταίρους μας να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Στην ατζέντας της Συνόδου Κορυφής έχουν ενταχθεί οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεών του στην παγκόσμια κρίση της επισιτιστικής ασφάλειας, ενώ θα συζητηθεί η συνέχιση της στήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει οικονομική, στρατιωτική, πολιτική και ανθρωπιστική στήριξη.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να καλωσορίσουν επίσης ως υποψήφιες προς ένταξη χώρες την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία, ενώ της επίσημης έναρξης της συνόδου θα προηγηθεί συνάντηση με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

"Με τον πόλεμο πίσω στην Ευρώπη, έχουμε λάβει πρωτοφανή δράση, προβάλλοντας τη γεωπολιτική επιρροή της ΕΕ. Τώρα πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να ενισχύσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ηπείρου μας. Αυτό θα είναι το επίκεντρο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μας στις 23-24 Ιουνίου" αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ στην επιστολή πρόσκλησης προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης