Ενέργεια

Η ενεργειακή κρίση στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Η ενεργειακή κρίση στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
Στο θέμα της ενέργειας, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή, ορισμένες χώρες «πιέζουν για ισχυρότερα μέτρα παρέμβασης»

Το ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω των επιπτώσεων που έχει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και οι οικονομικές προοπτικές της ΕΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στην επιστολή του πριν από την έναρξη της Συνόδου, «η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί μια εις βάθος συζήτηση».

Η συζήτηση θα γίνει παρουσία της επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και θα τεθεί το θέμα της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην ΕΕ (2,7% ανάπτυξη για το 2022 σύμφωνα με την Επιτροπή, του πληθωρισμού (6,1% το 2022, σύμφωνα με την Επιτροπή) και της αύξησης των τιμών στην ενέργεια.

Στο θέμα της ενέργειας, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή, ορισμένες χώρες «πιέζουν για ισχυρότερα μέτρα παρέμβασης».

Αρκετοί ηγέτες αναμένεται να τονίσουν την ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή έλαβε εντολή στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής να μελετήσει την καταλληλότητα του καθορισμού ανώτατου ορίου στις τιμές της ενέργειας. Ωστόσο, η πλειονότητα των κρατών μελών παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά τον καθορισμό ανώτατων ορίων τιμών ενέργειας. Για όλα τα παραπάνω ζητήματα οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις, χωρίς να αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης