Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Νορβηγία: Οffshore αιολικά, υδρογόνο και αποθήκευση στην ατζέντα της κυβέρνησης

Νορβηγία: Οffshore αιολικά, υδρογόνο και αποθήκευση στην ατζέντα της κυβέρνησης
Δεν θα υπάρξει πράσινη βιομηχανική περιοχή χωρίς ΑΠΕ, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια, το υδρογόνο και η αποθήκευση με μπαταρίες αποτελούν ένα μέρος των επτά προτεραιοτήτων της νορβηγικής κυβέρνησης για την πράσινη βιομηχανική της ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Jonas Gahr Store, «πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει δει η νορβηγική οικονομία τον τελευταίο καιρό. Η κυβέρνηση θα επιταχύνει τις ευκαιρίες για τις νορβηγικές επιχειρήσεις και τη βιομηχανία στην πράσινη στροφή. Ο οδικός χάρτης επισημαίνει την πορεία για τη διαρκώς αυξανόμενη πράσινη βιομηχανική έκρηξη.

Μαζί, θα δημιουργήσουμε πιο κερδοφόρες θέσεις εργασίας, θα αυξήσουμε τις επενδύσεις στην ηπειρωτική χώρα, θα αυξήσουμε τις εξαγωγές και θα συμβάλουμε στη μείωση των εκπομπών».

Παράλληλα, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Jan Christian Vestre δήλωσε ότι: «Παρουσιάζουμε τώρα 100 μέτρα για την ενίσχυση της πράσινης βιομηχανίας σε ολόκληρη τη χώρα. Στόχος είναι η επιτάχυνση των μεγάλων πράσινων βιομηχανικών έργων τόσο σε υπάρχοντες όσο και σε νέες βιομηχανίες για τη διασφάλιση της ευημερίας στο μέλλον.

Σκοπός είναι να έχουμε διαθέσιμες περιοχές που να μπορούν να επεκταθούν γρήγορα και να συνδεθούν με δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες απαραίτητες υποδομές. Δεν θα υπάρξει πράσινη βιομηχανική περιοχή χωρίς ΑΠΕ. Ως εκ τούτου, θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας, να μειώσουμε τον χρόνο επεξεργασίας της άδειας και να ενισχύσουμε τη χωρητικότητα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Πρέπει να γίνει γρήγορα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης