Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής NATO 29-30/6 - Έκτακτη συνάντηση Biden με Erdogan για να αλλάξει άποψη για Σουηδία, Φινλανδία

Σύνοδος Κορυφής NATO 29-30/6 - Έκτακτη συνάντηση Biden με Erdogan για να αλλάξει άποψη για Σουηδία, Φινλανδία
Αν και ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί συνάντηση του αμερικανού Προέδρου Biden με τον τούρκο Πρόεδρο Erdogan αμερικανικές πηγές δεν απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο

Η Τουρκική διπλωματία και στρατηγική όχι μόνο αποδίδει αλλά καθιστά τον Erdogan τον Τούρκο Πρόεδρο ως το απόλυτο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη της Ισπανίας στις 29 και 30 Ιουνίου 2022.
Αν και ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί συνάντηση του αμερικανού Προέδρου Biden με τον τούρκο Πρόεδρο Erdogan αμερικανικές πηγές δεν απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν περίμεναν να αμβλυνθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τις προσπάθειες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε στο CNN ότι υπάρχει ελπίδα για τουρκικές παραχωρήσεις της τελευταίας στιγμής:
«Η καλύτερη πρόβλεψή μου με βάση αυτά που έχω δει είναι ότι η Τουρκία θα κάνει παραχωρήσει στην Μαδρίτη στην Σύνοδο Κορυφής απαιτώντας προφανώς ορισμένα θέματα.
Επίσης, πάντα προτιμούν αν πρόκειται να κάνουν παραχωρήσεις για να το κάνουν σε επίπεδο ηγετών, πιστεύουν ότι ενισχύει το προφίλ του Erdogan».

 
«Είναι η τυπική διπλωματική τακτική της Τουρκίας να διαφωνεί μέχρι την τελευταία δυνατή στιγμή.
Και αυτή η τελευταία δυνατή στιγμή ορίζεται συνήθως ως διμερής συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ακολουθούμενη από μια συνάντηση ηγετών»

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης