Τελευταία Νέα

Statkraft: Ενισχύονται οι φιλοδοξίες στις ΑΠΕ - Στόχος τα 4 GW ως το 2030

Statkraft: Ενισχύονται οι φιλοδοξίες στις ΑΠΕ - Στόχος τα 4 GW ως το 2030
Στην στρατηγική της Statkraft εντάσσεται η αναβάθμιση και η επέκταση της νορβηγικής υδροηλεκτρικής ενέργεια

Η Statkraft αύξησε τον στόχο της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 2030 σε 4 GW σε σύγκριση με τα 2,5-3 GW του 2025. Στο ίδιο επίπεδο, αυξημένες είναι οι φιλοδοξίες για τα υδροηλεκτρικά, την υπεράκτια αιολική ενέργεια και το πράσινο υδρογόνο.

Ειδικότερα, η Statkraft στοχεύει να αναπτύξει 30 GW νέας ισχύος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030, αυξάνοντας την ετήσια παραγωγή ενέργειας έως και 50% από σήμερα, σε περίπου 100 TWh ετησίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Statkraft, Christian Rynning-Tønnesen υπογράμμισε την ανάγκη των ΑΠΕ. «Χρειαζόμαστε τις ΑΠΕ, για την επίτευξη καθαρών μηδενικών στόχων, για την κάλυψη της νέας κατανάλωσης ενέργειας στη Νορβηγία και για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας. Όσο φτάνουμε προς το 2030, οι φιλοδοξίες μας θα ενισχύονται σε όλα τα επίπεδα».

Ανάπτυξη των υδροηλεκτρικών

Παράλληλα, στην στρατηγική της Statkraft εντάσσεται η αναβάθμιση και η επέκταση της νορβηγικής υδροηλεκτρικής ενέργειας με στόχο την έναρξη τουλάχιστον πέντε μεγάλων έργων υδροηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030. Ένα μέρος θα συνδεθεί με την αιολική και ηλιακή ενέργεια αλλά και την αποθήκευση.

Οι στόχοι εκτός Νορβηγίας

Στο πλαίσιο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, η Statkraft επιδιώκει έναν βιομηχανικό ρόλο στη Νορβηγία και την Ιρλανδία. Σε ότι αφορά το πράσινο υδρογόνο, η Statkraft στοχεύει να είναι κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης στη Νορβηγία και τη Σουηδία και να διευρύνει το γεωγραφικό της πεδίο εκτός των Σκανδιναβικών χωρών. Στόχος είναι η ανάπτυξη 2 GW πράσινου υδρογόνου μέχρι το 2030.

Ταυτόχρονα, η New Energy Solutions ιδρύεται για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών στο πλαίσιο της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια. «Οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε γρηγορότερα στους τομείς της υδροηλεκτρικής ενέργειας, της αιολικής ενέργειας, της ηλιακής ενέργειας και της αποθήκευσης μπαταριών, πρωτίστως μέσω του καλύτερου γεωγραφικού συντονισμού των διαφόρων δραστηριοτήτων μας. Ταυτόχρονα, δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη νέων ενεργειακών λύσεων, όπως το πράσινο υδρογόνο», δήλωσε ο Rynning-Tønnesen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης