Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

DBRS: Ανάπτυξη 3,9% για την Ελλάδα το 2022 από 4,2%

DBRS: Ανάπτυξη 3,9% για την Ελλάδα το 2022 από 4,2%
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ελληνική οικονομία προχώρησε η DBRS
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ελληνική οικονομία προχώρησε η DBRS, με τον καναδικό οίκο αξιολόγησης να αναμένει ανάπτυξη με ρυθμό 3,9% το 2022, από 4,2% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και 3,2% το 2023, από 3,4%.

Από τον Μάρτιο έως και σήμερα οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης έχουν επιδεινωθεί σχεδόν για όλες τις χώρες τις οποίες αξιολογεί η DBRS.

Οι προβλέψεις για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη το 2022, ειδικότερα, έχουν μειωθεί λόγω του αντίκτυπου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, των επακόλουθων υψηλότερων πιέσεων στον πληθωρισμό και των πρόσθετων διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού.
Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ έχουν επίσης επιδεινωθεί, εν μέρει λόγω της αρνητικής συμβολής των καθαρών εξαγωγών το α' τρίμηνο, αλλά και λόγω των αναμενόμενων επιπτώσεων του υψηλού πληθωρισμού και των υψηλότερων επιτοκίων.  Σε μερικούς άλλους εισαγωγείς βασικών εμπορευμάτων, ιδίως στην Ινδία και την Ιαπωνία, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη έχουν επίσης υποχωρήσει, ενώ οι προβλέψεις για την ανάπτυξη των περισσότερων εξαγωγέων βασικών εμπορευμάτων (π.χ. Καναδάς και Βραζιλία) παραμένουν αμετάβλητες ή έχουν βελτιωθεί ελαφρώς.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης