Ενέργεια

Olympia: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 70 εκατ. ευρώ στην Sunlight - Στόχος το 5ετές πλάνο αποθήκευσης

Olympia: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 70 εκατ. ευρώ στην Sunlight - Στόχος το 5ετές πλάνο αποθήκευσης
Τα κεφάλαια θα διατεθούν για την υλοποίηση του φιλόδοξου 5ετούς επιχειρηματικού πλάνου της εταιρείας να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας.

Η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, ανακοινώνει ότι έχει προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €70 εκατ. από το μέτοχο της εταιρείας. Η απόφαση αυτή καταδεικνύει τη σημαντική δέσμευση του Ομίλου Olympia στο αναπτυξιακό επιχειρηματικο πλάνο της Sunlight. Δέσμευση που έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη υπογραφή δανείων ύψους €275 εκατ. με τις συστημικές τράπεζες Eurobank, Alpha Bank και Εθνική. Τα κεφάλαια θα διατεθούν για την υλοποίηση του φιλόδοξου 5ετούς επιχειρηματικού πλάνου της εταιρείας να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο κ. Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, σημείωσε: «Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που καλύφτηκε από το μέτοχο της εταιρείας, είναι μια ακόμη σημαντική στιγμή για τη Sunlight και τους ανθρώπους της, στο πλαίσιο ανάπτυξης και επέκτασης της εταιρείας. Ο μέτοχός μας στηρίζει πλήρως και έμπρακτα το φιλόδοξο μετασχηματισμό της Sunlight Group και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε μια εταιρεία με διεθνή πρωταγωνιστικό ρόλο στην υψηλή τεχνολογία και με παγκόσμια εμπορική παρουσία. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των €70 εκατ., σε συνδυασμό με τον τραπεζικό δανεισμό που έχει εξασφαλίσει η Sunlight για τα επόμενα 7 έως 12 έτη, μας προμηθεύει με τα απαραίτητα κεφάλαια για να υλοποιήσουμε το ύψους €560 εκατ. επιχειρηματικό μας πλάνο. Παραμένουμε προσηλωμένοι στις στρατηγικές μας προτεραιότητες για να επιτύχουμε τους στόχους μας και να δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία για το μέτοχό μας, τους ανθρώπους μας, τις τοπικές κοινωνίες, και τις εθνικές οικονομίες των χωρών όπου δραστηριοποιούμαστε». 

Από την πλευρά του Ομίλου Olympia, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος, κ. Γιάννης Καραγιάννης, τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να είμαστε αρωγοί στην πορεία ταχείας ανάπτυξης που σημειώνει η Sunlight Group. Στεκόμαστε δίπλα στη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας, στην προσπάθειά τους να καταστήσουν τη Sunlight πραγματικό ηγέτη σε ένα κρίσιμο τομέα για την Ελλάδα και την Ευρώπη ολόκληρη. Η επιτυχής υλοποίηση της ενεργειακής μετάβασης είναι συνυφασμένη με τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας, όπως αυτές που αναπτύσσει η Sunlight στα κέντρα Ανάπτυξης & Καινοτομίας της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαστε βέβαιοι πως το ταλέντο των ανθρώπων της Sunlight και τα απαραίτητα κεφάλαια που έχουν εξασφαλιστεί θα οδηγήσουν την εταιρεία σε νέες και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες διεθνώς».

Το υπό υλοποίηση πενταετές πλάνο της εταιρείας εστιάζει σε στρατηγικές επενδύσεις για επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της Sunlight σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος, μπαταρίες ιόντων λιθίου, και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Για την περαιτέρω τεχνολογική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα (Ξάνθη, Κομοτηνή και Κιλκίς), την Ιταλία (Βερόνα και Βινιόλα), και τις ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα). Για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στον τομέα των μπαταριών λιθίου. Και για την επέκταση του παγκόσμιου δικτύου πωλήσεων, διανομής και παροχής υπηρεσιών της εταιρείας. Η Sunlight αποτελεί μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο των μπαταριών και της αποθήκευσης ενέργειας, και μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου στις εφαρμογές εκτός δρόμου ηλεκτροκίνησης και αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης