Ενέργεια

Γερμανία: Συνομιλίες με Καναδά για τερματικό εξαγωγών LNG στην Ευρώπη

Γερμανία: Συνομιλίες με Καναδά για τερματικό εξαγωγών LNG στην Ευρώπη

 Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συζήτησε το θέμα με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G7

 

Η Γερμανία βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Καναδά για επιλογές εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρώπη μέσω τερματικού σταθμού στην ανατολική ακτή του Καναδά, δήλωσε στο Reuters την Τρίτη Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συζήτησε το θέμα με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο περιθώριο της συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε από τους ηγέτες της Ομάδας των Επτά οικονομικών Δυνάμεων (G7) αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν δύο άλλες πηγές στο Reuters.

Το Βερολίνο σπεύδει να καταργήσει σταδιακά τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και αναζητά εναλλακτικές οδούς εφοδιασμού και πηγές ενέργειας.

Έχει προχωρήσει στην κατασκευή δύο τερματικών σταθμών LNG και έχει νοικιάσει τέσσερις πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) ως μέτρο διακοπής.

Τον Μάιο, ο Καναδός υπουργός Φυσικών Πόρων Τζόναθαν Γουίλκινσον δήλωσε ότι η καναδική κυβέρνηση ήταν σε συζητήσεις με τις εταιρείες που σχεδιάζουν δύο εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG στην ανατολική ακτή για να δει πώς θα μπορούσε να επιταχύνει τα έργα και να συμβάλει στην ενίσχυση της προσφοράς στην Ευρώπη.

Παραγωγή

Ο Καναδάς, ο έκτος μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο, δεν διαθέτει εγκαταστάσεις LNG στην ανατολική ακτή και μόνο μία υπό κατασκευή στη δυτική του ακτή.
Οι Καναδοί ήταν πρόθυμοι να αναπτύξουν νέα κοιτάσματα λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου από σχιστόλιθο .
Η Γερμανία καταναλώνει περίπου 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως με περίπου το 55% αυτού να προέρχεται από τη Ρωσία και μικρότερους όγκους από την Ολλανδία και τη Νορβηγία.

Το εργοστάσιο επαναεριοποίησης της ισπανικής πετρελαϊκής Repsol στην ανατολική ακτή του Καναδά, μέσω της οποίας εισάγει στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει εγκατεστημένη ικανότητα υγροποίησης για εξαγωγή απευθείας στη βορειοδυτική Ευρώπη, δήλωσε πηγή της βιομηχανίας.

Η Repsol είπε στο Reuters ότι διερευνά συνεχώς επιλογές για τη μεγιστοποίηση της αξίας του τερματικού, με ιδιαίτερη έμφαση σε νέες ευκαιρίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα για την κάλυψη της ζήτησης της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης