Ενέργεια

Δεν αρκούν 15 δισεκ. ευρώ στην Γερμανία για να αντιμετωπίσει την κρίση φυσικού αερίου

Δεν αρκούν 15 δισεκ. ευρώ στην Γερμανία για να αντιμετωπίσει την κρίση φυσικού αερίου
Εάν η Γερμανία θέλει να αποφύγει μια τεράστια έλλειψη, πρέπει να αρχίσει να εξοικονομεί φυσικό αέριο... «χθες», όχι μόνο τον χειμώνα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δικτύου.
Σχετικά Άρθρα
Τα 15,7 δισεκατομμύρια δολάρια ή 15 δισεκατομμύρια ευρώ, που έχει δώσσει ως περιθώριο η Γερμανία ως πιστωτική γραμμή για αγορές φυσικού αερίου αυτό το καλοκαίρι, μπορεί να μην είναι αρκετά για να βοηθήσει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να φτάσει σε επαρκή επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου μέχρι τον χειμώνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δικτύου. Bundesnetzagentur.
Εάν το ρωσικό αέριο προς τη Γερμανία σταματήσει να ρέει μετά το τέλος της τακτικής συντήρησης δύο εβδομάδων του Nord Stream που αρχίζει στις 11 Ιουλίου, η χώρα θα αντιμετώπιζε σοβαρές ελλείψεις φυσικού αερίου το φθινόπωρο, το χειμώνα και την επόμενη άνοιξη, δήλωσε ο πρόεδρος της υπηρεσίας Klaus Müller στο περιοδικό WirtschaftsWoche. συνέντευξη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Εάν η Γερμανία θέλει να αποφύγει μια τεράστια έλλειψη, πρέπει να αρχίσει να εξοικονομεί φυσικό αέριο... «χθες», όχι μόνο τον χειμώνα, πρόσθεσε ο Müller.

Τα χρήματα που έχει ορίσει η κυβέρνηση για αγορές φυσικού αερίου για την πλήρωση των αποθεμάτων στο 80-90% μέχρι το χειμώνα μπορεί να μην είναι αρκετά λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, πρόσθεσε.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης -η οποία είναι και ο μεγαλύτερος πελάτης ρωσικού φυσικού αερίου- αγωνίζεται να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό φυσικού αερίου μετά τη δραστική περικοπή της Μόσχας στις παραδόσεις στη Γερμανία μέσω του Nord Stream στα μέσα Ιουνίου.

Πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Γερμανία εισήγαγε το 40% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία.

Από τη στιγμή που η Ρωσία μείωσε την προσφορά στη Γερμανία και σε άλλους μεγάλους καταναλωτές στην Ευρώπη, οι πάροχοι και οι αγοραστές φυσικού αερίου στη Γερμανία αγωνίζονται με τις αυξανόμενες τιμές του μη ρωσικού φυσικού αερίου, γεγονός που επιβαρύνει σοβαρά τα οικονομικά της εταιρείας.
Παράδειγμα: Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός Uniper, ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της ρωσικής Gazprom, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ξεκινήσει συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με πιθανά μέτρα σταθεροποίησης των οικονομικών της εν μέσω χαμηλών παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου και εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων πιθανών εγγυήσεων. πιστώσει μια διευκόλυνση ή μια επένδυση σε μετοχικό κεφάλαιο.
Τον περασμένο μήνα, η Γερμανία ξεκίνησε τη δεύτερη φάση του τριφασικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης φυσικού αερίου, καθώς προετοιμάζεται για την πιθανότητα πλήρους διακοπής των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream.
Η Γερμανία αγωνίζεται να εφαρμόσει μέτρα έκτακτης ανάγκης πριν από τις 11 Ιουλίου, όταν η τακτική συντήρηση του Nord Stream θα σταματήσει κάθε παροχή μέσω του αγωγού για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης