Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Καναδάς: Η κυβέρνηση δεν θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέων τερματικών σταθμών LNG

Καναδάς: Η κυβέρνηση δεν θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέων τερματικών σταθμών LNG
Υπάρχει ένας τερματικός σταθμός εξαγωγής LNG υπό κατασκευή στον Καναδά — το LNG Canada υπό την ηγεσία της Shell στο Kitimat της Βρετανικής Κολομβίας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις εξαγωγές σε τρία χρόνια
Ο Καναδάς δεν θα υποστηρίξει οικονομικά δύο προτεινόμενα έργα εξαγωγής LNG, αν και θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αγοραστές στη Γερμανία, δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων Jonathan Wilkinson σε συνέντευξή του στην Globe and Mail.
Η ζήτηση για LNG έχει αυξηθεί φέτος καθώς τα μέλη της ΕΕ επιδιώκουν να μειώσουν την ενεργειακή τους εξάρτηση από τη Ρωσία.

Αφού έγινε ο μεγαλύτερος αγοραστής LNG των ΗΠΑ, η ΕΕ φαίνεται να αναζητά επιλογές διαφοροποίησης μακροπρόθεσμα.

Το Reuters ανέφερε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι η Γερμανία βρισκόταν σε συνομιλίες με τον Καναδά σχετικά με τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από την ανατολική ακτή του Καναδά, μετά από συζητήσεις στην καναδική ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις αρχές του έτους σχετικά με το πώς θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξη δύο προτεινόμενων τερματικών εξαγωγών LNG .
«Η άποψή μας είναι ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να διαθέσει τα χρήματα για αυτά τα έργα και αυτό θα πρέπει να γίνει σε εμπορική βάση», είπε ο Wilkinson. 
«Είμαστε σίγουρα πρόθυμοι να βοηθήσουμε στις συνομιλίες με τους φίλους μας στη Γερμανία που αναζητούν τέτοιου είδους προμήθειες για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις, συμβατικές ρυθμίσεις που παρέχουν βεβαιότητα στον ιδιωτικό τομέα».

Ο υπό κατασκευή τερματικός σταθμός εξαγωγής LNG 

Επί του παρόντος, υπάρχει ένας τερματικός σταθμός εξαγωγής LNG υπό κατασκευή στον Καναδά — το LNG Canada υπό την ηγεσία της Shell στο Kitimat της Βρετανικής Κολομβίας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις εξαγωγές σε τρία χρόνια.
Λόγω του μεγέθους της επένδυσης που συνήθως απαιτείται για τις εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG, η πλήρης εξάρτηση από ιδιωτική χρηματοδότηση σημαίνει ότι οι προγραμματιστές πίσω από τα δύο προτεινόμενα έργα - Pieridae Energy και Repsol - πιθανότατα θα επιμείνουν στη σύναψη μακροπρόθεσμων συμφωνιών προμήθειας με τους ευρωπαίους αγοραστές τους.
Ωστόσο, τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια για οποιαδήποτε μορφή εισαγωγών ορυκτών καυσίμων έρχονται σε αντίθεση με το σιτάρι των Βρυξελλών όσον αφορά τις δεσμεύσεις για το κλίμα και τη μείωση των εκπομπών, και αυτό μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα για τις ελπίδες εξαγωγής LNG του Καναδά.
Και τα δύο προτεινόμενα έργα βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, με την Pieridae Energy να λέει πρόσφατα ότι επρόκειτο να εκπονήσει μελέτη σκοπιμότητας για το έργο Goldboro LNG αφού το έβαλε στο τέλος πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης