Ενέργεια

Σκυλακάκης: Η «σχέση» της Ελλάδας με την πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου

Σκυλακάκης: Η «σχέση» της Ελλάδας με την πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου
Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία αναστέλλεται από σήμερα και για δέκα ημέρες
Σχετικά Άρθρα

Ενεργειακά θωρακισμένη είναι η Ελλάδα τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στον απόηχο του κλεισίματος για συντήρηση του Nord Stream.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι το όποιο δημοσιονομικό κενό θα εξαρτηθεί «από το φυσικό αέριο, γιατί αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση έχει κάνει τεράστια παρέμβαση στον ηλεκτρισμό. Σήμερα η τιμή του αερίου ήταν 11 φορές πάνω από την τιμή προ κρίσης».

Tα δύο σενάρια

Έθεσε μάλιστα τα δύο πιθανά σενάρια για το φυσικό αέριο. Το πρώτο είναι η περίπτωση να μη διακοπεί η παροχή του ρωσικού φυσικού αερίου, που θα σημάνει αποκλιμάκωση των τιμών του. Το δεύτερο, η διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, «από την οποία η Ελλάδα θα έχει μικρότερες συνέπειες, αφού δεν χρησιμοποιείται αέριο στη βιομηχανία».

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία αναστέλλεται από σήμερα και για δέκα ημέρες προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης στον αγωγό Nord Stream 1, ο οποίος διαπερνά τη Βαλτική Θάλασσα και θεωρείται ο σημαντικότερος για τη ροή του καυσίμου προς τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι στη Γερμανία εκφράζουν ολοένα εντονότερα την ανησυχία τους πως η ροή μπορεί να μην αποκατασταθεί, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος του Vladimir Putin εναντίον της Ουκρανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης