Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Πύρινος εφιάλτης σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα - Επιχειρούν εναέρια μέσα, στις φλόγες σπίτια - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πύρινος εφιάλτης σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα - Επιχειρούν εναέρια μέσα, στις φλόγες σπίτια - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Να αποφύγουν την μετακίνηση στην Λεωφόρο Μαραθώνος από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, ζήτησε από τους πολίτες η Πολιτική Προστασία
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, μετά την εφιαλτική νύχτα της 20ης Ιουλίου 2022 για την Πεντέλη, την Ανθούσα και τον Γέρακα, όπου κάηκαν σπίτια και οι κάτοικοι παρέμειναν στους δρόμους, καθώς το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που ξεπερνούσαν και τα 80 χλμ. την ώρα.
Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν πολύ ισχυρές, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί από το πρώτο φως της ημέρας αεροσκάφη και ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 20/7 στο Συντονιστικό Κέντρο επιχειρήσεων βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα 19 Ιουλίου 2022 ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι, φτάνοντας μέχρι και τις αυλές των σπιτιών, επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα, ενώ στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.
Αυτή την στιγμή υπάρχουν μέτωπα σε Παλλήνη, Ανθούσα, Πεντέλη, Ντράφι και σε κάποια σημεία στον Γέρακα, ενώ στο σημείο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχεραίνουν εξαιρετικά το έργο των δυνάμεων.

Οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί, που ο έλεγχος της φωτιάς είναι αδύνατος.
Η ταχύτητα των ανέμων στην περιοχή έφτασε στις μέγιστες τιμές της να ξεπερνά κατά πολύ τα 80 χλμ την ώρα κι εξαιτίας της έντασης και της ταχύτητας των ανέμων η φωτιά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση.
Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει ρίψεις νερού από αέρος τα εναέρια μέσα και συνολικά στο σημείο επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Επιπλέον στο σημείο βρίσκεται και το Κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος για τον συντονισμό των δυνάμεων ενώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη δίνουν συνεχώς την εικόνα της φωτιάς.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης