Ενέργεια

Handelsblatt: Τα σενάρια διάσωσης της Uniper θα εξετάσει ο Scholz την Παρασκευή 22/7

Handelsblatt: Τα σενάρια διάσωσης της Uniper θα εξετάσει ο Scholz την Παρασκευή 22/7
Επί τάπητος το θέμα διάσωσης της Uniper στην καγκελαρία
Λεπτομέρειες για τη διάσωση της Uniper θα μπορούσαν να συζητηθούν σε συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz την Παρασκευή 22 Ιουλίου, ανέφερε σήμερα Τετάρτη 20/7 η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις.
Ένα πακέτο διάσωσης για την Uniper πρέπει να συμφωνηθεί έως τις 25 Ιουλίου, όταν η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας θα αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα χρηματοδότησης ως αποτέλεσμα της μειωμένης προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία, δήλωσαν πηγές στο Reuters την Τρίτη.

Η Uniper, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου της Γερμανίας, χάνει μετρητά σε καθημερινή βάση καθώς αναγκάζεται να αγοράζει προμήθειες σε πολύ υψηλότερες τιμές από εναλλακτικές πηγές, επειδή η Gazprom έχει μειώσει τις παραδόσεις.
Το Βερολίνο κλίνει προς την απόκτηση μετοχικού μεριδίου 15% έως 30% στην Uniper ως την προτιμώμενη επιλογή για διάσωση από τον πληγέντα όμιλο, είπαν οι πηγές στο Reuters, προσθέτοντας ότι αυτό το ποσοστό θα αξίζει ένα μεσαίο μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με την Handelsblatt, η αγορά νέων κοινών μετοχών ως μέρος αύξησης κεφαλαίου καθώς και πρόσθετων, υβριδικών τίτλων που μοιάζουν με μετοχές είναι υπό συζήτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης