Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 104 δολ. το brent, στα 96 δολ. το αργό

Πτώση πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 104 δολ. το brent, στα 96 δολ. το αργό

Η Gazprom συνεχίζει τις ροές φυσικού αερίου προς την ΕΕ μέσω του αγωγού Nord Stream 1

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, αφού τα υψηλότερα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ και η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ ενθάρρυναν τις ανησυχίες για τη ζήτηση παρά την επιστροφή της προσφοράς πετρελαίου από τη Λιβύη.

Περί τις 20:02 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 2,21% στα 104,56 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργού West Texas Intermediate υποχωρούσε 2,9%, στα 96,91 δολάρια.
Οι όγκοι των συναλλαγών μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου ήταν χαμηλοί και οι τιμές ασταθείς καθώς οι traders πρέπει να διαχειρισθούν την ασθενέστερη ζήτηση ενέργειας με τη στενότερη προσφορά ως αποτέλεσμα της απώλειας ρωσικών βαρελιών μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη ενώθηκε με πολλές άλλες κεντρικές τράπεζες στην αύξηση των επιτοκίων, εστιάζοντας στην καταπολέμηση του αφανούς πληθωρισμού και όχι στην οικονομική ύφεση, η οποία μπορεί να επιβαρύνει τη ζήτηση πετρελαίου.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, εν τω μεταξύ, διατήρησε εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη που καθυστερεί.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία την Τετάρτη, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.

"Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ αγωνίζεται να αλλάξει ταχύτητα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής", δήλωσε ο αναλυτής της PVM Stephen Brennock.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η παραγωγή αργού έχει επανέλθει σε πολλά κοιτάσματα πετρελαίου μετά την άρση της ανωτέρας βίας στις εξαγωγές πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα.

Στο μέτωπο του φυσικού αερίου, η Gazprom επανέλαβε τις ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 που προμηθεύει περισσότερο από το ένα τρίτο των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, μια από τις κύριες αρτηρίες εξαγωγής πετρελαίου του Καναδά, ο αγωγός Keystone, λειτουργούσε με μειωμένους ρυθμούς για τρίτη ημέρα την Τετάρτη, ανακοίνωσε η εταιρεία TC Energy.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης