Ενέργεια

Reuters: Συνεχίζονται με σταθερότητα οι ροές φυσικού αερίου από τον Nord Stream-1

Reuters: Συνεχίζονται με σταθερότητα οι ροές φυσικού αερίου από τον Nord Stream-1
Στον ιστότοπο της Nord Stream AG, αναφέρεται πως οι φυσικές ροές ήταν 29.191.527 kWh/h για τις 07:00-08:00 CET (05:00-06:00 GMT), σε σύγκριση με επίπεδα περίπου 29.000.000 kWh/h χθες Πέμπτη 21/7
Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 προς τη Γερμανία συνεχίζονται με σταθερότητα σήμερα Παρασκευή 22/7, ενώ οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία μειώθηκαν, με τα στοιχεία της σελίδας του διαχειριστή.
Στη σελίδα της Nord Stream AG η ροή του φυσικού αερίου καταγράφηκε στα 29.191.527 kWh ανά ώρα (08:00 και 09:00 το πρωί ώρα Ελλάδας) σε σύγκριση με τα επίπεδα των 29.000.000 kWh ανά ώρα την προηγούμενη ημέρα.
Ο Nord Stream μεταφέρει ποσότητες μεγαλύτερες από το 1/3 των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ άρχισε να λειτουργεί την Πέμπτη, μετά από μία δεκαήμερη διακοπή λειτουργίας για τεχνική συντήρηση.

Η πολιτική αβεβαιότητα συντηρεί την ενεργειακή αβεβαιότητα

Παρά το γεγονός, ότι η ροή του φυσικού αερίου καταγράφηκε στο επίπεδο του 40% της συνολικής ικανότητας του Nord Stream, όπως ήταν πριν από την τεχνική συντήρηση του, οι ανησυχίες για μία συνολική διακοπή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας, παραμένουν λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, όπως επισημαίνει το Reuters.

Η ανατολική ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς Πολωνία μέσω Γερμανίας, μειώθηκε σήμερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το διαχειριστή του αγωγού (Gascade).
Η εξαγωγική ροή στο σημείο εισόδου των γερμανικών συνόρων καταγράφηκε στα 2.652.767 kWh ανά ώρα έναντι 3.911.000 kWh ανά ώρα την προηγούμενη ημέρα.

Η ημερήσια ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου εισόδου (Velke Kapusany) παρέμεινε σήμερα σταθερή στα 36,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) χωρίς να υπάρξει κάποια αλλαγή από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του διαχειριστή στην Ουκρανία.

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας από το συνοριακό πέρασμα της Sudzha αναμένεται στα 41,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως για σήμερα, ελαφρώς μειωμένο από τα 42,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την Πέμπτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης