Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Δάνειο 2,5 δισ. δολ. σε κοινοπραξία μπαταριών της GM και της LG Energy

ΗΠΑ: Δάνειο 2,5 δισ. δολ. σε κοινοπραξία μπαταριών της GM και της LG Energy

 Το πρώτο δάνειο του Υπουργείου Ενέργειας για έργο κατασκευής στοιχείων μπαταρίας στο πλαίσιο Advanced Technology Vehicles Manufacturing

 

Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει μια κοινοπραξία της General Motors και της LG Energy Solution με 2,5 δισ. δολ. για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters.

Η υπό όρους δέσμευση για το δάνειο στην Ultium Cells LLC για τις εγκαταστάσεις στο Οχάιο, το Τενεσί και το Μίσιγκαν αναμένεται να κλείσει τους επόμενους μήνες και προέρχεται από το κυβερνητικό πρόγραμμα Advanced Technology Vehicles Manufacturing, το οποίο δεν έχει χρηματοδοτήσει νέο δάνειο από το 2010.

Το πρόγραμμα παρείχε προηγουμένως χρηματοδοτήσει την Tesla, τη Ford Motor και τη Nissan.

Αυτό θα ήταν το πρώτο δάνειο του Υπουργείου Ενέργειας για ένα έργο κατασκευής στοιχείων μπαταρίας στο πλαίσιο του προγράμματος οχημάτων.

Στόχοι

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει θέσει ως στόχο το 50% της παραγωγής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ έως το 2030 να είναι ηλεκτρικά ή plug-in ηλεκτρικά υβριδικά οχήματα.

«Πρέπει να έχουμε ικανότητα κατασκευής οχημάτων αλλά και ικανότητα κατασκευής μπαταριών», δήλωσε ο Τζιγκάρ Σαχ, ο οποίος διευθύνει το γραφείο δανειακών προγραμμάτων του υπουργείου Ενέργειας, σε συνέντευξη στο Reuters. "Αυτό το έργο παρέχει μία από τις νεότερες προσθήκες στην κλίμακα κατασκευής μπαταριών σε αυτή τη χώρα."

Η Ultium ανέφερε σε ανακοίνωσή της της ότι "οι εγκαταστάσεις θα δημιουργήσουν περισσότερες από 5.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε ευγνώμονες για την εκτίμηση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Ενέργειας για τα επόμενα βήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης