Ενέργεια

Στο χειμώνα «στραμμένο το βλέμμα» της Ελβετίας - Η εντολή για αποθήκευση φυσικού αερίου

Στο χειμώνα «στραμμένο το βλέμμα» της Ελβετίας - Η εντολή για αποθήκευση φυσικού αερίου
Λίγο λιγότερο από το ήμισυ των ελβετικών εισαγωγών φυσικού αερίου προέρχεται άμεσα ή έμμεσα από τη Ρωσία

Η Ελβετία προχωρά στην αποθήκευση αποθεμάτων φυσικού αερίου για τη χειμερινή περίοδο.Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» και τον ελβετικό Τύπο, η ελβετική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στους προμηθευτές φυσικού αερίου να παρατάξουν αποθέματα σε γειτονικές χώρες που αντιστοιχούν στο 15% της ετήσιας κατανάλωσης της χώρας και να εξασφαλίσουν εναλλακτικές επιλογές για το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Ελβετία δεν διαθέτει δική της αποθηκευτική ικανότητα φυσικού αερίου.

«Οι περιφερειακές εταιρείες (φυσικού αερίου) έχουν πλέον επιτύχει μεταξύ 75 και 100% του στόχου για τη δημιουργία αποθεμάτων φυσικού αερίου σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου», ανέφερε ο Thomas Hegglin της Ελβετικής Ένωσης Βιομηχανίας Φυσικού Αερίου.

Οι περιφερειακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της Ελβετίας επίσης μελετούν εναλλακτικές στρατηγικές.

Η Ελβετία, η οποία προμηθεύεται το φυσικό της αέριο μέσω κόμβων εμπορίας σε γειτονικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει σχετικά χαμηλή ζήτηση για φυσικό αέριο, το οποίο καλύπτει περίπου το 15% της συνολικής ενεργειακής της κατανάλωσης. Περίπου το 42% του φυσικού αερίου χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των νοικοκυριών και το υπόλοιπο στη βιομηχανία και στους τομείς των υπηρεσιών και των μεταφορών.

Λίγο λιγότερο από το ήμισυ των ελβετικών εισαγωγών φυσικού αερίου προέρχεται άμεσα ή έμμεσα από τη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης