Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi: Σεβόμαστε την «Ενιαία Κίνα» - Δεν θα κάνουμε πίσω από το δικαίωμα της Ταϊβάν στην ελευθερία με ασφάλεια

Pelosi: Σεβόμαστε την «Ενιαία Κίνα» - Δεν θα κάνουμε πίσω από το δικαίωμα της Ταϊβάν στην ελευθερία με ασφάλεια
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν πίσω από τη θέση η Ταϊβάν να απολαμβάνει ελευθερία με ασφάλεια, διαμήνυσε η Nancy Pelosi
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν πίσω από τη θέση η Ταϊβάν να απολαμβάνει ελευθερία με ασφάλεια, διαμήνυσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi, στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ταϊπέι, η οποία έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Κίνας.
«Μολονότι σεβόμαστε την πολιτική της «Ενιαίας Κίνας», η αλληλεγγύη μας προς την Ταϊβάν είναι πιο σημαντική παρά ποτέ, δήλωσε η Pelosi στη διάκρεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Ταϊβάν Tsai Ing-wen.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το στάτους κβο και δεν θέλουν να συμβεί οτιδήποτε δια της βίας στην Ταϊβάν, πρόσθεσε.
 

Οικονομικές συνέπειες

Ερωτηθείσα σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες που έχει να αντιμετωπίσει η Ταϊβάν ως αποτέλεσμα της επίσκεψής της, η Pelosi δήλωσε πως ο νόμος των ΗΠΑ για την παραγωγή μικροκυκλωμάτων ανοίγει την πόρτα για καλύτερες οικονομικές ανταλλαγές ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ταϊβάν.
Η Ταϊβάν έχει δεσμευθεί να διατηρήσει το στάτους κβο στα στενά της Ταϊβάν, δήλωσε η Tsai, προσθέτοντας πως τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας, που ανακοινώθηκαν ως απάντηση στην επίσκεψη της Pelosi, είναι μια ανώφελη αντίδραση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης