Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Fuel Pass 2: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

Fuel Pass 2: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
Τι πρέπει να προσέξετε κατά την υποβολή της αίτησης-

Προθεσμία μέχρι τις 29 Αυγούστου έχουν οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr, η οποία από χθες είναι ανοιχτή για όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων, ανεξαρτήτως του λήγοντος ΑΦΜ τους. 

H επιδότηση των καυσίμων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 ευρώ ανάλογα με τον τόπο διαμονής και αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα χρήματα τους εντός τριών ημέρων από την υποβολή της αίτησης, είτε στη μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας -εφόσον βέβαια διαθέτουν smartphone- είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις αποστέλλονται στις τράπεζες το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας και η πίστωση του Fuel Pass 2  γίνεται εντός ολίγων ημερών, συνήθως τριών, από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας αίτησης από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής του.

Τα SOS για την υποβολή αιτήσεων

· Το όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας

· Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

· Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

· Για το Fuel Pass 2 λαμβάνονται υπόψη οι δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021. Έτσι, όσοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη φορολογική δήλωση, θα πρέπει να το έχουν κάνει μέχρι τις 29 Αυγούστου, οπότε και «κλείνει» η πλατφόρμα και μένουν εκτός της ενίσχυσης.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης