Ενέργεια

Cheniere: Αναθεώρηση του Guidance για το 2022 λόγω υψηλής κερδοφορίας – Η καλή εξέλιξη για την Ευρώπη

Cheniere: Αναθεώρηση του Guidance για το 2022 λόγω υψηλής κερδοφορίας – Η καλή εξέλιξη για την Ευρώπη
Η Cheniere απέστειλε 156 φορτία LNG από τους τερματικούς σταθμούς Sabine Pass και Corpus Christi το δεύτερο τρίμηνο και 316 το πρώτο εξάμηνο, αυξημένα κατά 12% και 16%, αντίστοιχα
Σχετικά Άρθρα

Η Cheniere Energy Inc, που αποτελεί τον κορυφαίο εξαγωγέα LNG των ΗΠΑ αύξησε και πάλι τις οικονομικές του οδηγίες για το 2022 καθώς ανέφερε αύξηση των κερδών του δεύτερου τριμήνου λόγω της ισχυρής αγοράς LNG.

Η Cheniere ενίσχυσε την ενοποιημένη προσαρμοσμένη καθοδήγηση Ebitda για το 2022 στα 9,8-10,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό οφείλεται κυρίως στα αναμενόμενα έσοδα από τον πρόωρο τερματισμό της συμφωνίας χρήσης του τερματικού σταθμού LNG Sabine Pass με τη Chevron και τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους στο LNG καθ' όλη τη διάρκεια του 2022.

Παράλληλα, ανέφερε ενοποιημένα προσαρμοσμένα EΒITDA ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το α΄ τρίμηνο και το α΄6μηνο  που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2022, αντίστοιχα. Σημειώθηκε άνοδος 147% και 130% αντίστοιχα, κυρίως λόγω των αυξημένων περιθωρίων ανά MMBtu LNG και σε μικρότερο βαθμό από την αύξηση του όγκου του LNG που παραδόθηκε.

Επίσης, τα καθαρά έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 741 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, έναντι καθαρής ζημίας 323 εκατ. δολαρίων πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 165% από έτος σε έτος σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο.

Τα φορτία

Η Cheniere απέστειλε 156 φορτία LNG από τους τερματικούς σταθμούς Sabine Pass και Corpus Christi το δεύτερο τρίμηνο και 316 το πρώτο εξάμηνο, αυξημένα κατά 12% και 16%, αντίστοιχα.

Μάλιστα, το 70% των εν λόγω αποστολών έφτασε στην Ευρώπη, δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Οι φορτωμένοι όγκοι LNG της Cheniere έφθασαν τα 564 τρισεκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες (TBtu) την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, αυξημένοι κατά 13% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Από τις 31 Μαρτίου 2022, η Cheniere και οι θυγατρικές της υπέγραψαν νέα μακροπρόθεσμα συμβόλαια που αντιπροσωπεύουν ένα σύνολο περίπου 140 εκατομμυρίων τόνων LNG έως το 2050, ανέφερε η εταιρεία. Αυτές περιλαμβάνουν συμφωνίες με την Posco, την Equinor, τη Chevron, την PetroChina και την PTT.

Οι κανόνες για τις εκπομπές καρκινογόνων ρύπων

Οι ρυθμιστικές αρχές του Τέξας έχουν ήδη αποστείλει στην τεράστια εγκατάσταση παραγωγής LNG της Cheniere στα περίχωρα της πόλης Corpus Christi στον Κόλπο του Μεξικού προειδοποίηση για υπέρβαση των ορίων εκπομπών καρκινογόνων ρύπων.Ο κανονισμός στον οποία αναφέρεται η Cheniere είναι το Διάταγμα για τα Εθνικά Πρότυπα Εκπομπών για Επικίνδυνους Ρύπους (NESHAP), ο οποίος επιβάλλει περιορισμούς στις εκπομπές γνωστών καρκινογόνων ουσιών όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι από τον 1η Αυγούστου, ο κανόνας αυτός θα αρχίσει να ισχύει για δύο τύπους αεριοστροβίλων που είχαν μείνει εκτός κανονισμού για σχεδόν δύο δεκαετίες και που σε όλες τις ΗΠΑ χρησιμοποιεί μόνον η Cheniere σε πολλές εγκαταστάσεις της, υποχρεώνοντας την κατά συνέπεια να αναβαθμίσει ορισμένες και να κλείσει άλλες, για αρκετό καιρό.

Η εταιρεία με έδρα το Χιούστον, αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των αμερικανικών εξαγωγών LNG.

«Η ενδεχόμενη επιβολή σημαντικού κόστους και η πλήρης διακοπή δραστηριοτήτων στη βιομηχανία LNG των ΗΠΑ την στιγμή που η κυβέρνηση επικεντρώνεται στη στρατηγική ανάγκη της Ευρώπης να σπάσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο είναι αντιπαραγωγική», αναφέρει η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί τη Cheniere σε επιστολή της προς την Αρχή Περιβαλλοντικής Προστασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης