Ενέργεια

Εγκρίθηκε ο Ετήσιος Απολογισμός του ΙΕΝΕ

Εγκρίθηκε ο Ετήσιος Απολογισμός του ΙΕΝΕ
Κατά τη διάρκεια της ΓΣ έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τον προγραμματισμό του Ινστιτούτου από τον Κωστή Σταμπολή, Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του ΙΕΝΕ

Τον Ετήσιο Απολογισμό του Ινστιτούτου για το 2021 ενέκρινε η 34η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ινστιτούτου κατά την συνεδρίασή της, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, έχοντας εξασφαλίσει απαρτία, καθώς συμμετείχαν είκοσι πέντε από τους 42 εταίρους του Ινστιτούτου. Στη ΓΣ εκπροσωπήθηκαν πλήρως οι περισσότερες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κύπρου, της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου, της Βόρειας Μακεδονίας, και της Τουρκίας. 

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τον προγραμματισμό του Ινστιτούτου από τον Κωστή Σταμπολή, Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του ΙΕΝΕ. Άλλο σημαντικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η έγκριση του Ετήσιου Απολογισμού  του ΙΕΝΕ για το 2021, ο οποίος είχε αποσταλεί σε όλους τους εταίρους αρκετές ημέρες νωρίτερα. Μετά από τη συνοπτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου κατά το περασμένο έτος και των οικονομικών μεγεθών, οι εταίροι ενέκριναν ομόφωνα τόσο τον Ετήσιο Απολογισμό όσο και τον Ισολογισμό του 2021. Η ετήσια έκθεση έχει πλέον αναρτηθεί στον ιστότοπο του Ινστιτούτου και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Μετά την έγκριση του Ετήσιου Απολογισμού, οι εταίροι αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του ΙΕΝΕ για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς και την ανάγκη για μια νέα στρατηγική που πρέπει να σχεδιαστεί, συζητηθεί και εγκριθεί πριν από το τέλος του έτους. Όλοι οι εταίροι συμφώνησαν ότι καθώς οι συνθήκες της αγοράς μεταβάλλονται συνεχώς και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την εντεινόμενη ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπάρχει σαφής ανάγκη για επεξεργασία και υιοθέτηση μιας νέας στρατηγικής βάση της οποίας θα μπορέσει να κινηθεί το Ινστιτούτο από τις αρχές του 2023. 

Επ’ ευκαιρίας της παρουσίασης και έγκρισης του Ετήσιου Απολογισμού του ΙΕΝΕ για το 2021 ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής κος Κωστής Σταμπολής δήλωσε: «Το 2021 ήταν πράγματι μια δύσκολη χρονιά η οποία όμως έκλεισε με επιτυχία αφού κατά τη διάρκειά της επετεύχθησαν βασικοί στόχοι που είχε θέσει το Ινστιτούτο, όπως η ολοκλήρωση της μεγάλης μελέτης αναφοράς το “South-East Europe Energy Outlook 2021/2022” καθώς και άλλων αξιόλογων ερευνητικών projects. Σε κάθε περίπτωση το 2021 υπήρξε έτος μεγάλων προκλήσεων για το ΙΕΝΕ, ενώ η συγκυρία του Covid-19 προσέφερε την ευκαιρία στο Ινστιτούτο να αναπτύξει τις τεχνικές δεξιότητές του στο χώρο της εκπαίδευσης, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τα θεμέλια για την εξέλιξή του σε ένα βασικό φορέα ενημέρωσης και εκπαίδευσης για ένα μεγάλο τμήμα του ενεργειακού τομέα. Το ΙΕΝΕ αναδεικνύεται πλέον ως ένας περιφερειακός οργανισμός και σημαντικός stakeholder του ενεργειακού τομέα στην ΝΑ Ευρώπη, καλύπτοντας μέσα από τις δράσεις του 14 χώρες της περιοχής.

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη, ο μετασχηματισμός του ενεργειακού τομέα με το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να κορυφώνεται, το ΙΕΝΕ αποτελεί πλέον βασικό σημείο αναφοράς για την ενέργεια στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο όπως το Ινστιτούτο υποστηριχθεί παντοτρόπως από δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης